Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Δύναμη ψυχής από 23χρονη που έχασε το χέρι της σε φρικτό ατύχημα με λεωφορείο – Σηκώνει μέχρι και βάρη στο γυμναστήριο


 Έχασε το χέρι της σε ένα φρικτό ατύχημα με λεωφορείο το 2019, όμως αυτό δεν την εμπόδισε  να γυμνάζεται. Συνέχισε κανονικά. Η Ana Beatriz Oliveira, 23 ετών, είχε το χέρι της έξω από το παράθυρο του λεωφορείου, στο οποίο επέβαινε. Ακρωτηριάστηκε όταν το όχημα έπεσε σε έναν στύλο.

Η fitness influencer από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ήταν μόλις 18 ετών όταν πέρασε αυτή την τρομακτική περιπέτεια, αλλά τώρα έχει φτάσει στο σημείο να επιδεικνύει στο TikTok τις εντυπωσιακές επιδόσεις στο γυμναστήριο.  Η Ana θυμάται με λεπτομέρειες τη μοιραία μέρα που επέβαινε στο λεωφορείο και πρόσφατα μίλησε για αυτό που συνέβη. «Θυμάμαι ότι είδα το χέρι μου να πέφτει και να έχω αυτά τα πέντε δευτερόλεπτα αδρεναλίνης. Δεν ένιωσα τίποτα, απλώς είδα το χέρι να πέφτει».

«Ήμουν απελπισμένη, πίστευα ότι θα πεθάνω, γιατί έβλεπα τα πάντα να σκοτεινιάζουν, σαν να θα λιποθυμούσα, γιατί έχανα πολύ αίμα. Αλλά δεν λιποθύμησα» περιγράφει.

Το παράθυρο έσπασε σχεδόν αμέσως και η Ana μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Πέρασε 17 ημέρες στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να επανασυγκολλήσουν το χέρι της και να την φροντίσουν. Υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις αλλά οι γιατροί δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να χάσει εντελώς το άκρο της.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε όταν έμαθε πως έχασε το χέρι τη ς

Όταν άκουσε την δυσάρεστη είδηση, η Ana είχε μόνο ένα πράγμα στο μυαλό της. «Ήθελα απλώς να δω τη μητέρα μου.

«Ανησυχούσα για αυτήν γιατί έχω ήδη έναν αδελφό με σωματική αναπηρία και εκείνη την περίοδο η μητέρα μου τον φρόντιζε ήδη.

«Σκέφτηκα «Αχ, όχι, αν μου λείπει ένα χέρι, η μητέρα μου θα έχει και δεύτερη υποχρέωση», γιατί την βοηθούσα να μεταφέρει τον αδελφό μου, να τον πάει στη φυσιοθεραπεία, να κάνει πράγματα».

Καθώς ο καιρός περνάει έχει όλο και περισσότερους followers στα social media και ο κόσμος την ενθαρρύνει συνεχώς, ιδίως για τις προπονήσεις της στο γυμναστήριο.

Τα βίντεό της στο TikTok γίνονται συχνά viral και έχουν εκατομμύρια προβολές όταν κινηματογραφεί την προπόνηση που κάνει με βάρη.  Πάντα επιδεικνύει τα εντυπωσιακά κατορθώματά της αλλά διασκεδάζει και τους followers της με το σήμα κατατεθέν της, δηλαδή χορεύει καθώς χαμογελά στην κάμερα.

Παρά την τραυματική εμπειρία και το γεγονός που άλλαξε τη ζωή της, η Ana εξακολουθούσε να δέχεται κριτική και σχόλια από ανθρώπους που της στέλνουν αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο.

«Καθώς (η ιστορία μου) έγινε viral και υπήρξαν πολλά σχόλια, η μητέρα μου και οι δικοί μου άνθρωποι δεν ήθελαν να διαβάζω τα μηνύματα. Υπάρχουν άνθρωποι που σου εύχονται καλά πράγματα, και υπάρχουν άνθρωποι που σου εύχονται άσχημα πράγματα και συνεχίζουν να σε βάζουν στο στόχαστρο, αλλά κανείς δεν ξέρει τι ζω, μόνο αυτοί που το έχουν περάσει».

Η Ana εργάζεται πλέον ως πωλήτρια και εξακολουθεί να βρίσκεται στην αναμονή για προσθετικό χέρι από το Εθνικό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης (INSS).

Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στα δικαστήρια με την εταιρεία λεωφορείων, VB Transportes, και ελπίζει ότι αν κερδίσει την αγωγή μπορεί να ξοδέψει τα χρήματα για να αποκτήσει ένα νέο χέρι.

Η Ana συνέχισε λέγοντας: «Είτε σας αρέσει είτε όχι, ένα προσθετικό μέλος είναι πολύ ακριβό. Έκανα έρευνα και αυτό που χρειάζομαι κοστίζει από 16.571 λίρες και πάνω, και αυτό είναι το πιο απλό».

Τα βιονικά άκρα που μπορούν να βοηθήσουν την Ana να αισθανθεί όσο πιο κοντά γίνεται στην κανονικότητα, όσον αφορά στην κίνηση των χεριών, είναι ακόμη πιο ακριβά και κοστίζουν γύρω στις 30.000 λίρες.

«Έμαθα να εκτιμώ τη ζωή»

Η Ana είχε μεγάλη υποστήριξη από την οικογένειά της και τους φίλους της, τους οποίους ευγνωμονεί που τη βοήθησαν να γίνει πιο ώριμος και ευτυχισμένος άνθρωπος.  «Νοιαζόμουν περισσότερο για τον εαυτό μου και ήμουν λίγο πιο εγωίστρια. Διευρύνθηκε πολύ το μυαλό μου μετά από αυτό», αναφέρει. «Σήμερα μπορώ να αντιμετωπίσω τα πράγματα καλύτερα, έμαθα πολλά, όπως το πώς να εκτιμώ περισσότερο τη ζωή».

Οι θαυμαστές της κατακλύζουν τα βίντεό της με σχόλια. «Είσαι απίστευτα δυνατή, ο Θεός να συνεχίσει να σου δίνει δύναμη, περισσότερη κάθε μέρα!», ανέφερε ένα από αυτά.

Και ένας άλλος χρήστης σημείωσε: «Μόνο το χαμόγελο στο πρόσωπό σου μπόρεσα να παρατηρήσω παρά την όλη κατάσταση, είσαι δυνατή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις