Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για το 2024 – Έως το τέλος του χρόνου το «Τουρισμός Για Όλους» (ΦΩΤΟ – VIDEO)

 


Αντιμετώπιση της βραχυχρόνιας μίσθωσης, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού προϊόντος, ενίσχυση προορισμών λιγότερο γνωστών, προώθηση της βιωσιμότητας και της αειφορίας και έναρξη, έως τα τέλη του έτους, του προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους». «Ο ελληνικός τουρισμός μπορεί και αλλάζει, βρισκόμαστε σε έναν νέο κύκλο ανάπτυξης» δήλωσε πριν από λίγο η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα το ετήσιο συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΥ) που διεξάγεται σε αίθουσα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 38ης Philoxenia.

Το «παρών» δίνει και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ επισήμανε πως τα μηνύματα που έρχονται από την World Travel Market του Λονδίνου είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά.

«Ξεδιπλώνουμε τη νέα μας στρατηγική με επίκεντρο τη βιωσιμότητα και την αειφορία και το υπουργείο Τουρισμού θέτει τέσσερις βασικούς στόχους» επισήμανε η κα. Κεφαλογιάννη επισημαίνοντας πως η νέα στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού έχει επίκεντρο τη βιωσιμότητα και την αειφορία.

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα από το Λονδίνο

Όπως επισήμανε η κα. Κεφαλογιάννη -η οποία πριν λίγες μέρες ήταν σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, την WTM London 2023-, τα μηνύματα που έρχονται από τους μεγάλους tour operators είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά, καθώς οι Τ.Ο. έχουν αυξήσει τη διαθεσιμότητα των αεροπορικών τους θέσεων για το 2024.

Επιπρόσθετα, όπως επισήμανε η υπουργός Τουρισμού, στόχος του υπουργείου είναι να προβληθούν ακόμη περισσότερο οι τουριστικοί προορισμοί που δεν είναι τόσο προβεβλημένοι, καθώς και να αναπτυχθεί η τουριστική περίοδος.

«Φέτος καταφέραμε ως ένα βαθμό να έχουμε επέκταση της τουριστικής περιόδου, αυτό όμως χρειάζεται προσπάθεια και από τις δυο πλευρές, και από την προσφορά και από τη ζήτηση» πρόσθεσε η κα. Κεφαλογιάννη.

Θεσμικό πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Η κα. Κεφαλογιάννη, στάθηκε στις εξωγενείς προκλήσεις από τις οποίες επηρεάζεται ο τουρισμός, από τις εξελίξεις που συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο, είτε μέσω της οικονομικής κρίσης, της γεωπολιτικής κρίσης αλλά και της κλιματικής αλλαγής.

Τόνισε την ανάγκη για τη θεσμοθέτηση πλαισίου για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, προσθέτοντας πως «το ελληνικό τουριστικό προϊόν να παραμένει ανταγωνιστικό, και αυτό έχει να κάνει και με το θεσμικό πλαίσιο για το πώς η ελληνική ξενοδοχία  μπορεί να εξελιχθεί χωρίς βαρίδια» δήλωσε..

«Τουρισμός Για Όλους»

Σε ερώτηση του GRTimes.gr σχετικά με το πότε θα «ανοίξει» το πολυπόθητο πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους» το οποίο θα ενισχύσει τον εσωτερικό τουρισμό, όπως δήλωσε η υπουργός κα. Κεφαλογιάννη «βρισκόμαστε στην επεξεργασία των τελευταίων διαδικαστικών λεπτομερειών, προς το τέλος του χρόνου θα είμαστε σε θέση να το λειτουργήσουμε. Είναι ένα πρόγραμμα που βοηθάει στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού και προορισμών που έχει ανάγκη η χώρα. Θα είναι ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει δυο τουριστικές περιόδους» υπογράμμισε.

Σ’ ότι αφορά την ενίσχυση στις πληγείσες περιοχές, επισήμανε πως θα υπάρχει στήριξη – γεγονός που το έχει ανακοινώσει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- και όπως η ίδια πρόσθεσε «θα υπάρξει Thessalia Pass και Evros Pass με έμφαση στην περιοχή της Δαδιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις