Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Ισραήλ: «Έχουμε άλλες 2-3 εβδομάδες βομβαρδισμών στη Γάζα» – Φώτο με τανκ να έχουν περικυκλώσει το νοσοκομείο Αλ Σίφα - «Μετά θα αντιδράσει η διεθνής κοινότητα», λέει ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ


 Για δύο ή τρεις εβδομάδες θα βομβαρδίζει τη Γάζα το Ισραήλ, χωρίς να δεχθεί έντονη διπλωματική πίεση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εξωτεριικών, Έλι Κοέν. 

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι το «διπλωματικό παράθυρο» είναι περίπου δύο ή τρεις εβδομάδες μέχρι να αρχίσει να αυξάνεται σοβαρά η διεθνής πίεση, αν και δεν είπε τι θα ακολουθήσει αυτής της πίεσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε ότι η διπλωματική πίεση στη χώρα έχει αρχίσει να αυξάνεται και ότι «αν και δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή αυτή τη στιγμή, είναι σε άνοδο».

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σε δημοσιογράφους, ο Κοέν σημείωσε ότι οι ομόλογοί του σε άλλες χώρες έδωσαν έμφαση σε ανθρωπιστικά ζητήματα κατά τις συνομιλίες που είχε μαζί τους και κάποιοι ζήτησαν από το Ισραήλ να επιδιώξει κατάπαυση του πυρός.

Επίσης, ο Κοέν υποστήριξε ότι το θέμα των περίπου 240 ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Γάζα είναι ένα «κεντρικό εργαλείο» που δίνει στο Ισραήλ τη νομιμότητα να συνεχίσει να πολεμά και ότι «ο κόσμος δέχεται ότι το Ισραήλ δεν θα σταματήσει μέχρι να απελευθερωθούν οι αιχμάλωτοι».

Την ίδια ώρα οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το νοσοκομείο Αλ Σίφα, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία-ντοκουμέντο, η οποία δείχνει άρματα μάχης να βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο.

«Τα τανκς βρίσκονται μπροστά από το νοσοκομείο. Βρισκόμαστε υπό πλήρη αποκλεισμό. Πρόκειται εντελώς για περιοχή αμάχων. Μόνον για εγκαταστάσεις νοσοκομείου, ασθενείς νοσοκομείου, γιατρούς και άλλους αμάχους που μένουν στο νοσοκομείο. Κάποιος πρέπει να το σταματήσει αυτό», δήλωσε ο χειρουργός του νοσοκομείου Άχμεντ Ελ Μοχαλάλατι τηλεφωνικώς στο Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις