Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Αλίαρτος: Πήρε προθεσμία ο αστυνομικός για τον θάνατο του 18χρονου Xρήστου - Tο ανατριχιαστικό μήνυμα της δασκάλας του

 


Αλίαρτος: Τεταμένο ήταν το κλίμα έξω από τα δικαστήρια καθώς είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς του 18χρονου.

Προθεσμία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα του όπλου του ο 18χρονος Ρομά τη νύχτα του Σαββάτου (11.11.2023) στη Βοιωτία, έλαβε από τον εισαγγελέα ο αστυνομικός που έχει συλληφθεί.

Συγγενείς του νεαρού βρέθηκαν μπροστά από τα δικαστήρια.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 40χρονος αστυνομικός της ΟΠΚΕ που κρατείται για τον θάνατο από πυροβολισμό του 18χρονου Ρομά μετά από την καταδίωξη που έγινε το βράδυ του Σαββάτου, 11 Νοεμβρίου στη Βοιωτία.

Έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν συγγενείς και φίλοι του άτυχου Ρομά, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο θάνατος του 18χρονου δεν προήλθε από εκπυρσοκρότηση, αλλά, από πυροβολισμό του αστυνομικού.

Οι συγγενείς του θύματος αποδοκίμασαν έντονα τον ένστολο κατά τη μεταγωγή του στον εισαγγελέα.


Αλίαρτος – Αποκλειστικό: Το ανατριχιαστικό μήνυμα της καθηγήτριάς του 

Συγκλονισμένη είναι τοπική κοινωνία της Αλιάρτου αλλά και ολόκληρο το Πανελλήνιο με το χαμό του 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου.

Η καθηγήτριά του κα. Βασιλική Περλεπέ έχει μόνο καλά λόγια να πει για τον μαθητή της. «Ήταν ένα αθώο, χρυσό παιδί, αγωνιστής της ζωής από μικρή ηλικία. Η δολοφονία του δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη.» θα γράψει στον προσωπικό της λογαριασμό στα  social media. Όπως μας αναφέρει, ο γιος της ήταν συμμαθητής με τον Χρήστο στο σχολείο που φοιτούσε.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Βασιλικής Περλεπέ

«Αυτό το παιδί ήταν αθώο θύμα της βίας της βίας της εξουσίας του κράτους. Ήταν ένα αθώο, χρυσό παιδί, αγωνιστής της ζωής από μικρή ηλικία. Τα ΜΜΕ, ντροπή τους, αποκάλεσαν στο ενημερωτικό δελτίο τους αυτό το αθώο παιδί Ρομά. Ντροπή τους.

Αυτό το παιδί έχει όνομα, όπως όλα τα παιδιά του κόσμου. Λέγεται Χρήστος Μιχαλόπουλο, ήταν μαθητής μου, συμμαθητής του γιου μου. Η δολοφονία του δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη.

Καλό παράδεισο να έχεις Χρήστο, σου ζητάμε συγγνώμη για τον κόσμο που σου έτυχε να γεννηθείς και να ζήσεις.

Σου ζητάμε συγγνώμη γιατί λίγα έχουμε κάνει ως κοινωνία για να είναι δικαιότερος. Μόνο να απαιτήσουμε να αποκατασταθεί το δίκιο για σένα, αγόρι μου γλυκό!

Για την οικογένειά σου δεν έχω λόγια παρηγοριάς. Είναι πάνω από τη δύναμη της ψυχής μου.

Περλεπέ Βασιλική,

Εκπαιδευτικός στο σχολείο που φοίτησες.

Αναβρασμός στην περιοχή – Τι λένε οι κάτοικοι
Το Eleftherostypos.gr επικοινώνησε με κατοίκους της περιοχής και όλοι είχαν να πουν μόνο καλά λόγια για τον άτυχο 17χρονο.

«Ήταν πολύ καλό παιδί ο Χρήστος μας. Δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ προβλήματα σαν οικογένεια. Τους σεβόμασταν και μας σέβονταν. Μπορεί ο μπαμπάς του να ήταν Ρομά αλλά αυτό δεν είχε καμία σημασία. Ήταν ένας δικός μας άνθρωπος. Οι γονείς του είναι βιοπαλαιστές, ήρωες της καθημερινότητας, απλοί άνθρωποι.» θα πουν αρκετοί συμπολίτες του Χρήστου.

Αλίαρτος: Τι είπε ο αστυνομικός 

Ο 17χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα έπειτα από εκπυρσοκρότηση του όπλου του αστυνομικού σε μια καταδίωξη που ξεκίνησε από την Αλίαρτο και κατέληξε στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Ο αστυνομικός θέλησε να εξηγήσει τί συνέβη στα πλαίσια της απολογίας του λέγοντας: «Του φώναζα να ανοίξει την πόρτα, για να του κάνουμε έλεγχο είχα βγάλει το πιστόλι μου, γιατί δεν ήξερα ποιος βρισκόταν στο εσωτερικό του οχήματος και αν φέρει όπλο. Όταν άνοιξα την πόρτα του αυτοκινήτου, επιχείρησε να μου αρπάξει το πιστόλι. Όταν αντιλήφθηκα την πρόθεσή του, τράβηξα το πιστόλι και τότε άκουσα τον κρότο, πάγωσα».

Τη «θλίψη και την οργή της» εξέφρασε σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά.

«Ένα ακόμα όπλο στράφηκε εναντίον ενός Ρομά, υπό συνθήκες που “ακόμη ερευνώνται”» αναφέρει η ανακοίνωση της «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» και συμπληρώνει: «Πόση ακόμη έρευνα χρειάζεται για νεκρούς Ρομά μέχρι να αποφασίσουμε ως κράτος και ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε προληπτικά και με θάρρος τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία, για να μην θρηνεί σήμερα ακόμα μια οικογένεια;»

Η ανακοίνωση της Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά:

«Μια ακόμα συντριπτική ανακοίνωση

Δεν έχουμε άλλα λόγια που να μπορούν να περιγράψουν την οργή και την θλίψη μας.

Μεσάνυχτα Σαββάτου 11/11/2023 προς Κυριακή 12/11/2023, 17χρονος Ρομ έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, έπειτα από καταδίωξη. Ένα ακόμα όπλο στράφηκε εναντίον ενός Ρομ, υπό συνθήκες που «ακόμη ερευνώνται».

Πόση ακόμη έρευνα χρειάζεται για νεκρούς Ρομά μέχρι να αποφασίσουμε ως κράτος και ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε προληπτικά και με θάρρος τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία, για να μην θρηνεί σήμερα ακόμα μια οικογένεια;

Ένα πάθημα (Νίκος Σαμπάνης 2021), που έγινε πάθημα (Κώστας Φραγκούλης 2022) και ξαναγίνεται πάθημα σήμερα. Πάντα για Ρομά.

Ελπίζουμε ειλικρινά να είναι το τελευταίο και θα εργαστούμε εντατικά για αυτό.»

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του παιδιού και είναι δίπλα τους.

Αλίαρτος: Το χρονικό

Τα ξημερώματα υπήρξε καταδίωξη ενός αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν ο 17χρονος και άλλοι συνομήλικοί του. Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έκαναν σήμα να σταματήσουν, όμως εκείνοι δεν υπάκουσαν.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN, το αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα και ξεκίνησε η καταδίωξη από τους αστυνομικούς. Στη διασταύρωση με το χωριό Λεοντάρι, το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε.

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι δύο άνδρες της ΟΠΚΕ προσέγγισαν ο ένας αριστερά και ο άλλος δεξιά το αυτοκίνητο ζητώντας από τους επιβαίνοντες να κατέβουν. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες η σφαίρα του αστυνομικού διαπέρασε τα δάχτυλα του 17χρονου την ώρα που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και καρφώθηκε στη θωρακική χώρα. Ο αστυνομικός φέρεται να υποστηρίζει ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις