Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

ΥΠΕΡΒΟΜΒΑ: Αμερικανικό αίτημα για χρήση και δεύτερης βάσης στην Ελλάδα, vid - Με το μεσανατολικό να «φλέγεται»


 Και ενώ η «φωτιά» στην Μέση Ανατολή «φουντώνει» με κίνδυνο να εμπλακούν και οι Μεγάλες Δυνάμεις, οι Αμερικανοί, σύμφωνα με όσα μεταδίδει σταθμός, έκανα αίτημα στην Ελλάδα να χρησιμοποιήσουν και δεύτερη βάση, πέραν της Σούδας, για τα αεροσκάφη τους, καθώς στην Κρήτη με τόσα που έχουν φέρει επικρατεί συνωιστισμός!!!

Η Ελλάδα μετατρέπεται για τα καλά σε στόχο για πολλές πλευρές!!!

Στην βάση οι ΗΠΑ θέλουν να βάλουν αμερικανικά βαριά αεροσκάφη!!

Δείτε το ρεπορτάζ:

Παράλληλα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ η Σούδα θα μεταμορφωθεί σε «Φρούριο της Μεσογείου», εξυπηρετώντας, μεταξύ άλλων, τα συμφέροντα της Συμμαχίας. Το ΓΕΕΘΑ, αποσκοπεί στη δημιουργία «Στόλου της Μεσογείου» και σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εξετάζεται η δημιουργία μιας νέας Πτέρυγας Μάχης, εκτός από την 115 που υπάρχει ήδη στην Σούδα, η οποία θα φιλοξενεί μία Μοίρα μαχητικών αεροσκαφών, αλλά και Μη επανδρωμένα αεροσκαφη (UAV).

Υπενθυμίζεται πως η Αθήνα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά τριών αμερικανικών μη επανδρωμένων MQ9 REAPER, μαζί με τους σταθμούς εδάφους τους, ενώ πρόσφατα η Πολεμική Αεροπορία προχώρησε στην προμήθεια των δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών Heron, μαζί με το συνοδευτικό τους, τα οποία είχε μισθώσει με leasing από το Ισραήλ.

Με πληροφορίες από OPEN, photo eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις