Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

ΗΠΑ: «Φτάνουμε στο τέλος»!! Τι τρόμαξε τους Ουκρανούς;; Η προσοχή στρέφεται στο Ισραήλ, vid - Τι ετοιμάζουν οι διεθνιστές γύρω από τους λεγόμενους «Αγίους Τόπους», στη Μέση Ανατολή;


 Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κίρμπι, παραδέχθηκε στους δημοσιογράφους ότι η υποστήριξη που παρέχεται από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία δεν πρόκειται να είναι αόριστη.

Μάλιστα, αναφερόμενος στη βοήθεια στην Ουκρανία, έκανε λόγο για το τέλος μίας κατάστασης:

«Φτάνουμε κοντά στο τέλος του “σχοινιού”. Σήμερα ανακοινώσαμε 200εκατ. δολάρια και θα διατηρήσουμε αυτή τη βοήθεια για όσο διάστημα μπορούμε, ΑΛΛΑ δεν πρόκειται να είναι επ’άπειρον».

Με τις ΗΠΑ να είναι ουσιαστικά η μόνη δυτική χώρα που συνεχίζει για 19ο μήνα συνεχόμενα να δαπανά τεράστια ποσά και να στέλνει απίστευτες ποσότητες όπλων στην Ουκρανία, δηλώσεις σαν και αυτές κρούουν το καμπανάκι στο Κίεβο.

Ήδη έχουν εκφραστεί τα πρώτα…παράπονα από την ηγεσία της Ουκρανίας για την στροφή της προσοχής προς τη Μέση Ανατολή και την κρίση στο Ισραήλ.

Μένει να δούμε τι θα φέρουν οι επόμενες ημέρες, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες τόσο επί του πεδίου, όσο και πίσω από τις κλειστές πόρτες:

Η «προφητική» δήλωση Ζελένσκι

Η πρόσφατη δήλωση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι το Κίεβο εισέρχεται σε ένα τελικό στάδιο σύγκρουσης με τη Μόσχα δείχνει την απελπισία του, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.


«Το θεωρώ ως παραδοχή απελπισίας», είπε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για την παραδιχή του Ζελένσκι.


Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε σε συνέντευξή του σε ρουμανικό τηλεοπτικό κανάλι ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.

Επιπλέον, ο Ζελένσκι παραδέχτηκε ότι η Ουκρανία φοβάται μια πιθανή έλλειψη οικονομικών πόρων και όπλων.

Πρόσθεσε ότι το Κίεβο έχει «πολλούς περισσότερους φόβους» στην παρούσα κατάσταση.

freepik photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις