Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πυρά του ισραηλινού πυροβολικού κτυπούν ομάδα δημοσιογράφων του Reuters στο Λίβανο – Ένας νεκρός και 5 τραυματίες - Δείτε το βίντεο από τη στιγμή που κτυπήθηκαν οι δημοσιογράφοι


 Ο οπερατέρ του Reuters, Issam Abdullah, σκοτώθηκε από τα πυρά του Ισραήλ κατά του Λιβάνου το μεσημέρι της Παρασκευής (13/10). 

Όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στο «X» υπάρχει μια τραυματισμένη δημοσιογράφος από το κτύπημα του πυροβολικού του Ισραήλ, ενώ λίγα μέτρα πιο δίπλα υπάρχει ένας άνδρας που είναι ξαπλωμένος στο έδαφος και δεν κινείται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τραυματίστηκαν 5 δημοσιογράφοι. 

Η ομάδα είχε ευδιάκριτα σήματα PRESS και φορούσαν κράνη και αλεξίσφαιρα. Οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν πάνω σε λόφο, σε ανοιχτό σημείο που ήταν ορατό από μακριά.


Νωρίτερα οι Ισραηλινοί έπληξαν με βομβαρδισμούς στρατιωτικό παρατηρητήριο στην πόλη Ντόρια στον νότιο Λίβανο, μετά από φερόμενη εισβολή ενόπλων από τον Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός μετέδωσε, συγκεκριμένα ότι άρχισε τις επιθέσεις προς τον Λίβανο ύστερα από έκρηξη στην ισραηλινή πόλη Χανίτα, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Al Jazeera, μαχητές της λιβανέζικης οργάνωσης, Χεζμπολάχ, έχουν καταφέρει να παρεισφρήσουν σε ισραηλινό έδαφος έπειτα από την έκρηξη που σημειώθηκε, κάτι που εν τέλει διαψεύσθηκε. 

Στις επιθέσεις των Ισραηλινών απάντησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου, με το πυροβολικό να βάλλει κατά θέσεις του Ισραήλ και να σημειώνονται το απόγευμα της Παρασκευής ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στα πυροβολικά των δύο χωρών.

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους χωριού κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κλειδώσουν τις πόρτες.

Ο συναγερμός έλαβε χώρα στη Χανίτα, απέναντι από τη λιβανέζικη κοινότητα Aalma El-Chaeb.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις