Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Καιρός - Meteo: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν


Καιρός: Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας αύριο με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αύριο αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στην Ηπειρο, στη δυτική Στερεά και στη Μακεδονία, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια τμήματα, ενώ μετά το μεσημέρι θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας και της βόρειας Εύβοιας.

Τοπικές βροχές αναμένονται και στην Κρήτη, κυρίως στα ορεινά της τμήματα. Τα φαινόμενα στην Ηπειρο, στο βόρειο Ιόνιο και αργότερα στη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου και στα παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Σύσσωμοι οι μετεωρολόγοι της χώρας υποστηρίζουν ότι το επόμενο 48ωρο αλλάζει άρδην το σκηνικό στη χώρα μας.

Τα φαινόμενα που θα αναπτυχθούν θα επηρεάσουν ιδιαίτερα τη Θεσσαλία ενώ στην Αττική θα είναι μικρότερης έντασης.

Τσατραφύλλιας: Άρωμα φθινοπώρου το επόμενο 48ωρο

Ανάρτηση για την απότομη αλλαγή του καιρού τις επόμενες ώρες έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο μετεωρολόγος του Alpha και του weather2go.gr αναμένονται έντονα φαινόμενα το προσεχές 48ωρο, τα οποία θα επηρεάσουν ακόμη και την πολύπαθη από τα πλημμυρικά φαινόμενα των προηγούμενων θεομηνιών, Θεσσαλία. Σύμφωνα με τον ίδιο φαινόμενα αναμένουμε και στην Αττική, τα οποία θα είναι μικρότερης έντασης.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Άρωμα φθινοπώρου το επόμενο 48ωρο με μπόλικες βροχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (έως 8 βαθμούς στα βόρεια) και πολύ ισχυρούς βοριάδες τις επόμενες ώρες σε βόρειο Αιγαίο. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από την Τρίτη (17/10) μετά το μεσημέρι μέχρι το πρωί της Τετάρτης (18/10) είναι το Ιόνιο (κυρίως τα πιο βόρεια τμήματα) , η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα, η Ηλεία, η Μεσσηνία.

Υ.Γ1: Η Αττική θα επηρεαστεί με λίγα φαινόμενα.

ΥΓ2 :Η μεταβολή αυτή του καιρού είναι φυσιολογική για την εποχή.

ΥΓ3: Στη Θεσσαλία θα βρέξει και θα εμποδίσει την αποκατάσταση.

ΥΓ4: Ζακέτα να πάρεις!».

Υπενθυμίζεται ότι για την απότομη αλλαγή του καιρού είχε μιλήσει και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Καιρός: «Προειδοποίηση» Μαρουσάκη… «Έρχονται νέες πλημμύρες» 

Αλλάζει ο καιρός από σήμερα, Δευτέρα (16.10.23) με βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Μάλιστα, ο ίδιος προειδοποιεί ότι το διήμερο Τρίτης – Τετάρτης θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

«Μας τα χαλάει από σήμερα ο καιρός με την κορύφωση αυτής της νέας μεταβολής να έρχεται το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη όπου θα συναντήσουμε αρκετές και έντονες βροχές – καταιγίδες», κάνει λόγο στην ανάρτησή του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού από σήμερα σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας. Οι πρώτες βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν τις αμέσως επόμενες ώρες στη βορειοδυτική Ελλάδα, όπου θα πέσει πολύ νερό, όπως προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο γνωστός μετεωρολόγος κάνει λόγο για βοριάδες με 8 μποφόρ στο κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο με τη θερμοκρασία σε πτώση. Οι άνεμοι, επισημαίνει ο κ. Μαρουσάκης, θα ενισχυθούν και στην Αττική από το βράδυ.

Για αύριο, Τρίτη (17.10.23) ο ίδιος εφιστά μεγάλη προσοχή σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, όπου εκτιμά ότι θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεταξύ άλλων και στη δυτική Θεσσαλία. Προειδοποιεί δε ακόμη και για πλημμυρικά φαινόμενα.

Την Τετάρτη το νέο κύμα κακοκαιρίας θα κινηθεί πιο νότια, αλλά με ηπιότερη ένταση. Από την Πέμπτη (19.10.23) ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και το επόμενο Σαββατοκύριακο να θυμίζει… άνοιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις