Το κέικ είναι ένα εύκολο γλυκό και τρώγεται απ’ όλους. Είναι δε τόσες πολλές οι συνταγές που πλέον μπορείτε να πειραματιστείτε όχι μόνο σε υλικά αλλά και σε γεύσεις.
Για πιο υγιεινές επιλογές, αντικαταστήστε το βούτυρο με λάδι αβοκάντο (και όχι μόνο), ενώ αποφύγετε τα αυγά ακόμα και το γάλα αν έχετε δυσανεξία.
Μια τέτοια συνταγή σας προτείνουμε να δοκιμάσετε σήμερα. Ιδανική για όσους είναι vegan ή νηστεύουν.
Ας δούμε τι θα χρειαστείτε για αυτό το σοκολατένιο κέικ
Υλικά
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (όχι μπέικιν πάουντερ)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι δροσερό νερό
- 6 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού ή αποσταγμένο λευκό ξύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι.Ανακατεύετε με μια σπάτουλα τα υλικά και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε μια κανάτα ή ένα άλλο μπολ, βάζετε το νερό, το λάδι, το χυμό λεμονιού καθώς και τη βανίλια και στη συνέχεια το ρίχνετε μέσα στο αλεύρι ( με τα υπόλοιπα υλικά). Ανακατεύετε καλά με τη σπάτουλα μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα.
Σε μια βουτυρωμένη φόρμα, με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνετε το μείγμα και ψήνετε στους 170-180 C για 30 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο). Αφήνετε για λίγο το κέικ να κρυώσει, ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ή το γλασάρετε με μερέντα ή ότι εσείς θέλετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου