Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Αίας Μανθόπουλος: Πέθανε ο ταλαντούχος ηθοποιός - Έδινε μάχη στη ΜΕΘ μετά από εγκεφαλικό

 


Λίγο πριν γιορτάσει τα 61 χρόνια του, ο ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος έχασε τη μάχη με τη ζωή.

Μετά από ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη τις προηγούμενες ημέρες, ο γνωστός ηθοποιός νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Αττικόν».

Ο Αίας Μανθόπουλος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά το εγκεφαλικό το οποίο του προκάλεσε μερική απόφραξη καρωτίδων του. Υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση και παρέμεινε στην εντατική, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Γεννημένος στην Αθήνα, ήταν ανιψιός της κορυφαίας ηθοποιού Ειρήνης Παπά. Είχε σπουδάσει Οικονομικά στην Αθήνα αλλά ήταν απόφοιτος και της σχολής του Θεάτρου Τέχνης. Τα τελευταία χρόνια είχε αποφασίσει να αποσυρθεί από την τηλεόραση και είχε ασχοληθεί με τον χώρο του τουρισμού.

Αίας Μανθόπουλος: Οι «δυο ξένοι» που τον έκαναν δικό μας άνθρωπο

Ο Αίας Μανθόπουλος έγινε ιδιαίτερα αγαπητός από τη συμμετοχή του στην κωμική σειρά των Ρήγα-Αποστόλου «Δύο ξένοι» δίπλα στον Νίκο Σεργιανόπουλο.

Χαρακτηριστική ατάκα στην καριέρα του ηθοποιού ήταν η φράση «Αχ, βρε Αία!» του αείμνηστου Νίκου Σεργιανόπουλου. Ακόμη, είχε συμμετάσχει στην επίσης επιτυχημένη σειρά του Mega «Το καρέ της Ντάμας».

Αναφερόμενος στην πετυχημένη σειρά και τη χαρακτηριστική φράση με το όνομά του, ο ίδιος είχε αναφέρει ότι «το “βρε Αία” το έκανε ο Νίκος μόνος του γιατί έφτανα καμιά φορά λίγο αργοπορημένος, μου έλεγε «βρε Αία, βρε Αία», κάναμε πλάκα μεταξύ μας και το κράτησε κι έτσι το έβαλε και στη σειρά».

 

Η τελευταία του τηλεοπτική δουλειά ήταν το «Κόκκινο Ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη στο OPEN, με τον οποίο είχε και συγγενικούς δεσμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις