Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Δέκα πράγματα να κάνεις όταν δεν νιώθεις καλά


Επικοινώνησε το.

Καλό είναι τις στιγμές που νιώθεις πιο αδύναμος και προβληματισμένος να αναρωτηθείς το γιατί.

Τι σε οδηγεί σε αυτές τις σκέψεις, εαν προέκυψε κάποιο πρόβλημα, και ύστερα να το επικοινωνήσεις με τα άτομα που σε νοιάζονται και σε αγαπάνε. Αυτά μπορεί να είναι η οικογένεια σου, οι φίλοι σου ή ανάλογα πάντα με την σοβαρότητα της κατάστασης κάποιος ειδικός.


Φρόντισε τη διατροφή σου.

Μια καλή διατροφή μπορεί πάντα να μας ωφελήσει πέρα από σωματικά και ψυχολογικά. Δεν παραλείπουμε τα 6 βασικά γεύματα ημερησίως, φροντίζουμε πάντα να τρώμε φρούτα και λαχανικά έτσι ώστε να γίνεται σωστή πρόσληψη των βιταμινών που χρειάζεται ο οργανισμός και φυσικά δεν ξεχνάμε να πίνουμε αρκετό νερό καθημερινά.


Γυμναστική και άσκηση

Η καθημερινή ολιγόλεπτη άσκηση μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για το σώμα και την ψυχοσύνθεση μας. Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι επαγγελματίας αθλητής άλλωστε για να ασχοληθεί με την γυμναστική. Καθημερινές απλές ασκήσεις, περπάτημα στη φύση ή και τρέξιμο μπορεί να μας ωφελήσει λόγω των ενδορφινών που θα απελευθερωθούν στο σώμα μας.


Άκου μουσική

Η μουσική είναι σίγουρα ένας παράγοντας που μας κάνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να αλλάξουμε το mood μας σε πιο θετικά συναισθήματα. Ακόμη και όταν δουλεύετε θα σας παρακινήσει και θα σας κάνει πιο παραγωγικούς. Βάλτε το αγαπημένο σας χορευτικό κομμάτι, δυναμώστε την ένταση και αποβάλλετε την αρνητικότητα. 


Φρόντισε και περιποιήσου τον εαυτό σου 

Η φροντίδα του εαυτού μας είναι κάτι το απαραίτητο. Δεν χρειάζεται να επιδοθούμε σε πολυτελή και ακριβά spa για να νιώθουμε ευχάριστα. Ένα αφρόλουτρο στο σπίτι με τα αγαπημένα μας κεριά, οι αγαπημένες μας κρέμες και ένα χαλαρωτικό μασάζ είναι ιδανικά για να νιώσουμε όμορφα.


Μικρές δραστηριότητες..

Βρείτε τις δραστηριότητες που λατρεύετε. Είτε αυτό είναι να διαβάζετε βιβλία, να βλέπετε ταινίες, να πηγαίνετε για περπάτημα στη φύση, να ζωγραφίζετε, να μαγειρεύετε…ανακαλύψτε τα ενδιαφέροντα σας και αφιερώστε τους τον απαιτούμε χρόνο.


Νιώσε ευγνωμοσύνη για ο,τι έχεις. 

Η ευγνωμοσύνη είναι ένα κομμάτι που λόγω καθημερινότητα πολλές φορές το ξεχνάμε. Μεγάλο λάθος. Εαν αναλογιστούμε όλα αυτά που έχουμε σίγουρα δεν θα μας φτάσει μια ημέρα για να τα απαριθμήσουμε. Συνεπώς, κάνουμε ένα διάλειμμα στην ημέρα μας και σκεφτόμαστε όλα εκείνα που μας κάνουν χαρούμενους και που δεν πρέπει να τα έχουμε ως δεδομένα


Αναθεώρησε τους στόχους σου

Πολλές φορές για τους Χ λόγους είναι απαραίτητο να διαφοροποιήσουμε τους στόχους μας. Αυτός ίσως είναι ένας από τους λόγους που δεν νιώθουμε καλά και να καλούμαστε εκ νέου να τους επανασχεδιάσουμε. Δεν είναι όμως κάτι που θα πρέπει να μας φοβίζει. Όλα γίνονται.


Καθάρισε τον χώρο σου. 

 Όταν ο χώρος μας είναι καθαρός αυτομάτως αλλάζει και η διάθεση μας. Όλα μπαίνουν σε τάξη με αποτέλεσμα να μπαίνει μια σειρά και στην σκέψη μας. Περιποιηθείτε το σπίτι και το γραφείο σας έτσι ώστε να νιώθετε όμορφα μέσα σε αυτά.


Μάθε κάτι καινούργιο.

Μια ξένη γλώσσα, ένα καινούργιο λογισμικό, μια καινούργια εφαρμογή στο κινητό, μια καινούργια συνταγή  που είτε θα σου χρησιμεύει κάπου είτε θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις