Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Δημοσίευμα-«φωτιά» για την ανεπάρκεια αντιμετώπισης της εγκληματικότητας

 


Αυτό που έχει αρχίσει να διαφαίνεται έντονα μετά την ανεμπόδιστη κάθοδο των Κροατών χούλιγκαν και τη δολοφονία του Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια, επιβεβαιώνεται με το δημοσίευμα που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Το in.gr αποκαλύπτει πως πολλές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική έχουν μηδενική απόδοση στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας επικαλούμενο έγγραφο το οποίο έχουν αποστείλει ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας, προ τριημέρου, σε αστυνομικές υπηρεσίες της πρωτεύουσας.

Στο εν λόγω έγγραφο, που συντάχθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, διαπιστώνεται η απροθυμία των αστυνομικών να συμμετέχουν σε ειδικές δράσεις για την αποτροπή εγκληματικών επιθέσεων κι ομολογούνται αδυναμίες και παθογένειες σε ζητήματα ασφάλειας των πολιτών.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. «από τις μέχρι σήμερα υποβληθείσες αναφορές σας προκύπτει μειωμένη απόδοση των υπηρεσιών σας και μη επαρκής στελέχωση των σχεδίων δράσεων κι εξορμήσεων με τον ανάλογο αριθμό ατόμων και μέσων (…).

Έτσι, σχεδόν δύο μήνες μετά τα αιματηρά επεισόδια και τον θανάσιμο τραυματισμό του Κατσουρή έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και την έρευνα να έχει ήδη ολοκληρωθεί, φαίνεται να επιβεβαιώνεται και με τη βούλα η ανεπάρκεια αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

Το «ξήλωμα» αξιωματούχων από θέσεις ευθύνης και τι θα ακολουθήσει έχει βρεθεί πρόσφατα και στις σελίδες της «Καθημερινής» με το ρεπορτάζ να αναφέρει πως στην έρευνα για τον άδικο χαμό του Μιχάλη «κάποιοι από τους ελεγχόμενους βάζουν στο κάδρο των ευθυνών τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λάζαρο Μαυρόπουλο, τον γενικό επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Νίκο Σπανουδάκη, καθώς και τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μανώλη Λογοθέτη, καθιστώντας την υπόθεση έναν δυσεπίλυτο γρίφο για την ηγεσία της λεωφόρου Κατεχάκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις