Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

«Τεράστια νίκη για την ελευθερία»: Τι αποφάσισαν στις ΗΠΑ;


 Έστω και προσωρινή…

Η Αμερικανική Γερουσία ενέκρινε μια τροπολογία που απαγορεύει τις ομοσπονδιακές υποχρεωτικότητες σε ό,τι αφορά τις μάσκες σε εμπορικές αεροπορικές εταιρείες και δημόσια μέσα μεταφοράς.

Με ψήφους 59-38, οι γερουσιαστές — συμπεριλαμβανομένων αρκετών Δημοκρατικών — ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας που εισήγαγε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής JD Vance, R-Ohio, η οποία περιορίζει τη χρήση οποιωνδήποτε ομοσπονδιακών κεφαλαίων για την επιβολή μέτρων που αφορούν τις μάσκες σε επιβατικές πτήσεις, τρένα, διέλευση λεωφορεία και άλλες συγκοινωνίες κατά το επόμενο οικονομικό έτος.

Ο Βανς αποκάλεσε την ψήφιση της τροπολογίας “μια τεράστια νίκη για την προσωπική ελευθερία” σε δήλωσή του την Τετάρτη.

«Είδαμε αμέτρητες καταχρήσεις εξουσίας σε όλη την πανδημία του COVID και ο αμερικανικός λαός δικαιολογημένα εξοργίστηκε με αντιεπιστημονικές υποχρεωτικότητες της μάσκας».

Τον περασμένο μήνα, ο Βανς εισήγαγε τον νόμο περί ελευθερίας στην αναπνοή, νομοθεσία που θα εμπόδιζε την κυβέρνηση να επαναφέρει τις εντολές μάσκας ως απάντηση στον COVID-19. Θα απέτρεπε την επιβολή της χρήσης μάσκας σε δημόσια συγκοινωνία, αεροπλάνα, δημοτικά σχολεία και άλλα ιδρύματα.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέδωσαν μια εντολή τον Ιανουάριο του 2021 με την οποία υποχρεώνει τους ταξιδιώτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς να φορούν μάσκα παράλληλα με την εκτελεστική ενέργεια του Προέδρου Τζο Μπάιντεν που επιβάλλει τη χρήση μάσκας για κάθε διακρατικό ταξίδι. Το μέτρο ίσχυε για αεροπλάνα, πλοία και πορθμεία, λεωφορεία και άλλες δημόσιες συγκοινωνίες.


el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις