Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Βυθίζονται και ψάχνουν «σωσίβιο» στο ΠΑΣΟΚ


Νίκη του «προοδευτικού χώρου» και σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αποφεύγοντας να ασχοληθούν με τη νέα πανωλεθρία που υπέστησαν και σε επίπεδο δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Την ώρα που η Κουμουνδούρου διαρρέει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα πάει φαντάρος την άνοιξη, το Συνέδριο θα γίνει τον Φεβρουάριο και ψάχνει τρόπους να κάνει ανοίγματα στην εσωκομματική αντιπολίτευση, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει ούτε διαγραφές ούτε διάσπαση, συντηρούν ένα σενάριο μελλοντικής σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ με σκοπό την… ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παράλληλα, επιτίθενται στον Νίκο Ανδρουλάκη και τους συνεργάτες του κατηγορώντας τους για αλαζονεία επειδή δεν ανταποκρίνονται στο νέο φλερτ Κασσελάκη και το απορρίπτουν κατηγορηματικά, ενώ εξυμνούν τον Γιώργο Παπανδρέου και όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (π.χ. Θόδωρος Μαργαρίτης) μιλούν θετικά για το σενάριο σύγκλισης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.

Τι βλέπουν…

«Οι τοπικές κοινωνίες αποδοκίμασαν την αλαζονεία των κυβερνώντων, αντιστάθηκαν και απέρριψαν τους ωμούς κυβερνητικούς εκβιασμούς», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η… ανάγνωση της Κουμουνδούρου για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «στην Περιφέρεια Θεσσαλίας οι συνεχείς επισκέψεις του Στέφανου Κασσελάκη και η εξαρχής στήριξη στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουρέτα επιβραβεύτηκαν από τους πολίτες».

«Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του Στέφανου Κασσελάκη για στήριξη όλων των προοδευτικών σχημάτων με πολιτική γενναιότητα και διαύγεια απέδωσε καρπούς. Οι πολίτες επιδοκίμασαν τη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων. Αποδείχτηκε ότι η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων όπου επιτεύχθηκε λειτούργησε πολλαπλασιαστικά, δημιουργώντας μια τεράστια δυναμική που συνέτριψε τις δυνάμεις της συντήρησης», λένε στον ΣΥΡΙΖΑ και προωθούν τη μελλοντική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Αιχμές

Επιτίθενται μάλιστα στον Νίκο Ανδρουλάκη αναφέροντας ότι «δυστυχώς οι πρώτες δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη -σε αντίθεση με τον κ. Παπανδρέου, που έστω και καθυστερημένα έβαλε τα πράγματα σε σωστή βάση- αποδείχτηκαν κατώτερες του αναμενομένου, δείχνοντας αλαζονεία».

«Εμείς είμαστε εδώ. Με συνέπεια στις αρχές και τις αξίες μας, εμμένουμε στην ανάγκη διαλόγου και συγκλίσεων των προοδευτικών δυνάμεων. Ανοιχτά και με διαφάνεια. Χωρίς υπόγειες συναλλαγές και παζάρια. Στη βάση προγραμμάτων και αρχών. Η ευθύνη πλέον βαραίνει κυρίως την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Να μην πάμε από την μπλε στην πράσινη αλαζονεία», συνέχισαν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξαν: «Δεν πανηγυρίζουμε. Ομως σήμερα είναι μια καλύτερη μέρα. Αποδείχθηκε ότι το σύστημα Μητσοτάκη δεν είναι ανίκητο. Οι πρώτες σημαντικές ρηγματώσεις στο σύστημα της οικογενειοκρατίας και της διαπλοκής είναι γεγονός. Αυτή είναι η πρώτη ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, και δεν θα είναι η τελευταία. Οι πολίτες έδειξαν πως δεν ανέχονται άλλο την κοροϊδία της κυβέρνησης. Την Κυριακή τελείωσε μια επώδυνη περίοδος. Εκλεισε ο κύκλος της ήττας».

Ο πλήρως απαξιωμένος ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε σε καμία σημαντική μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών στον β’ γύρο, προσπαθεί να πείσει ότι συμμετείχε στις νίκες του Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, του Δούκα, του Αγγελούδη κ.λπ.

Ψάχνει σωσίβιο στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, εκμεταλλευόμενος το ότι υπάρχουν στελέχη στη Χαριλάου Τρικούπη που λειτουργούν ως καλοί αγωγοί του μηνύματος, για να μη δει την πραγματικότητα, που είναι ότι σε πανελλαδικό επίπεδο και με τον Στέφανο Κασσελάκη αρχηγό, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε περίπου επτά ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες από τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου.

Βολές…

«Από τότε που δώσαμε στη διεύρυνση του χώρου μας την προοπτική της εγκατάλειψης της Αριστεράς, άρχισε η συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε χθες ο Πάνος Σκουρλέτης σχολιάζοντας το άνοιγμα της Κουμουνδούρου στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και δηλώσεις όπως αυτές του Γιώργου Παπανδρέου, που ευνοούν τη συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό, δε, της απογοήτευσης και του αδιεξόδου που επικρατούν στην Κουμουνδούρου εν όψει και των ευρωεκλογών, καθώς σε νέα συντονισμένη διαρροή ανέφεραν ότι «στα γραφεία του κόμματος, στην πλατεία Κουμουνδούρου, βρίσκονταν ο διευθυντής του Πολιτικού του Γραφείου, Μανώλης Καπνισάκης, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, αλλά και οι δύο γραμματείς, ο Γιώργος Βασιλειάδης και η Ράνια Σβίγκου, από τους οποίους (σ.σ.: ο κ. Κασσελάκης από τη Νέα Υόρκη) ενημερώθηκε για τη νίκη του Δημήτρη Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αυτήν του Χάρη Δούκα στον Δήμο Αθηναίων, του Στέλιου Αγγελούδη στη Θεσσαλονίκη, αλλά και των υπόλοιπων δημάρχων που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Σίμου Ρούσσου στο Χαλάνδρι και της Τίνας Καφατσάκη στου Ζωγράφου…». Επίσης ανέφεραν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα και για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου είχε επενδύσει προσωπικά με συνεχείς επισκέψεις και διαρκή στήριξη στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουρέτα. Οπως είπε χαρακτηριστικά στους συνεργάτες του, «αυτή είναι η πρώτη “ήττα” του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, και δεν θα είναι η τελευταία. Οι πολίτες έδειξαν πως δεν ανέχονται άλλο την κοροϊδία της κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις