Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Μαξίμου: Αλλαγές σύντομα ακόμη και στην σύνθεση της κυβέρνησης

 


Πράγματι, το βράδυ της Κυριακής δεν ήταν «ένα καλό βράδυ» για τον Κ. Μητσοτάκη. Ισως ήταν και το χειρότερό του.

Καθώς σε 6 αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις (ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές 2019, εθνικές εκλογές 2019, δύο εθνικές εκλογές 2023 και ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023), έκανε περίπατο και οι εκλογικές βραδιές ήταν βραδιές καθαρής νίκης και χαράς. Προχθές ήταν αλλιώς.

Υπήρχε προβληματισμός και σκεπτικισμός. Τι πήγε λάθος, τι έφταιξε κι αν ήταν σωστή η επιλογή της πολιτικοποίησης των αυτοδιοικητικών εκλογών μόλις 3 μήνες μετά τον διπλό θρίαμβο των εθνικών εκλογών.

Επρόκειτο για μια συζήτηση η οποία δεν είχε πολιτική ανασφάλεια ή αμφιβολίες για την πολιτική υπεροχή της κυβέρνησης. Αλλά το κλίμα ήταν βαρύ. Και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κυβερνητικών πηγών, οδηγεί σε σχετικά άμεσες αποφάσεις, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις. Ακόμα και στη σύνθεση της κυβέρνησης.

Η λέξη-«κλειδί» στη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη το βράδυ της Κυριακής ήταν η «γείωση». Και φαίνεται πως ορισμένα κυβερνητικά στελέχη κρίνεται ότι δεν πατούν σταθερά στο έδαφος.

Οι επείγουσες προτεραιότητες του Μ. Μαξίμου είναι η αποτελεσματική επιστροφή στη μεταρρυθμιστική ατζέντα, η επιτάχυνση των αλλαγών στο κράτος και η επαναξιολόγηση του μίγματος της πολιτικής σε ευαίσθητα, για σημαντικό μέρος της εκλογικής βάσης της Ν.Δ., θέματα, όπως η ασφάλεια και το Μεταναστευτικό.


Από τη στήλη ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ του Ελεύθερου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις