Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Φωταγώγηση της ισραηλινής σημαίας στη Βουλή – Είμαστε με τα καλά μας;;


 Χτες το βράδυ, η πρόσοψη της Βουλής στο Σύνταγμα φωταγωγήθηκε με την ισραηλινή σημαία, ως έκφραση αλληλεγγύης προς το Ισραήλ, λόγω της έντασης που κλιμακώνεται εδώ και πέντε ημέρες στη σύγκρουση ανάμεσα στο Χαμάς και το Ισραήλ. Η σύγκρουση ξεκίνησε το προηγούμενο Σάββατο από τη Λωρίδα της Γάζας και έχει ήδη σημειώσει ανυπολόγιστο ανθρώπινο κόστος. Σε αυτό το διάστημα των πέντε ημερών, έχουν χαθεί περισσότερες από 2.200 ανθρώπινες ζωές. Συγκεκριμένα, ο τραγικός απολογισμός προς το παρόν περιλαμβάνει πάνω από 1.050 Παλαιστίνιους και 1.200 Ισραηλινούς.

Παρά το γεγονός ότι οι εγκληματικές ενέργειες, οι μαζικές σφαγές, οι βιασμοί, ο πόλεμος ανάμεσα σε χώρες και η τρομοκρατία είναι καταδικαστέες ενέργειες, η Ελλάδα δεν πρέπει να λάβει μέρος ή να τοποθετηθεί υπέρ ή εναντίον καμιάς τρίτης χώρας.

Δεν είναι η χώρα μας. Δεν είναι η σημαία μας. Δεν είναι ο πόλεμός μας.

Η Ελλάδα δεν έχει απολύτως κανένα συμφέρον να τοποθετηθεί υπέρ ή ενάντια σε καμία τρίτη χώρα. Θα πρέπει να διατηρήσει ουδέτερη στάση, καθώς μόνο μέσω διπλωματίας θα επιτευχθεί η κατάλληλη εξωτερική πολιτική που δεν θα πλήξει τη χώρα.

Ναι, η Παλαιστίνη διαθέτει εγκληματικές ισλαμιστικές οργανώσεις – όπως η Hamas – που κατά καιρούς προκαλούν εγκληματικά χτυπήματα ενάντια στο Ισραήλ.

Ναι, το Ισραήλ από το 1918 έχει εξαπολύσει τρομακτικές επιθέσεις ενάντια στην Παλαιστίνη, δολοφονώντας μαζικά τους Παλαιστίνιους, συρρικνώνοντας τη χώρα. Αρκεί κανείς να δει την εξωτερική πολιτική της Golda Meir, της 4ης Πρωθυπουργού του Ισραήλ, η οποία από τις 17 Μαρτίου 1967 που ανέλαβε τα καθήκοντά της είχε εξαπολύσει επιθέσεις προς Παλαιστίνη, Συρία, Αίγυπτο και Ιορδανία.

Ναι, όλα τα παραπάνω συνέβησαν και συνεχίσουν και συμβαίνουν. Η ελληνική διπλωματία, όμως, δεν θα έπρεπε να τοποθετηθεί! Η φωταγώγηση της ισραηλινής σημαίας, η υποστήριξη προς το Ισραήλ ΔΕΝ θα περάσουν απαρατήρητα!

Σε περίπτωση μαζικής επίθεσης από το Ισραήλ προς την Παλαιστίνη, όπου η δεύτερη χώρα διαλυθεί, τι θα απογίνει ο παλαιστίνιος λαός; Πόσοι από αυτούς θα φυγαδευτούν στην Ευρώπη και πόσοι θα “αγκυροβολήσουν” στη χώρα μας;;

Στη χώρα που θα έχει τοποθετηθεί εναντίον τους; Στη χώρα που φωταγώγησε τη σημαία του Ισραήλ, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση εναντίον των Παλαιστίνιων; Μπορούμε ως λαός να αντιληφθούμε ότι η κουλτούρα και η θρησκεία των Παλαιστίνιων διαφέρει από τη δική μας όσο η γη και ο ουρανός; Και ότι δεν θα μπορεί να γίνει απολύτως ΚΑΜΙΑ ενσωμάτωση στην ελληνική κοινωνία μιας μεγάλης μάζας ισλαμιστών;

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής περισσεύουν. Ο Πρέσβης του Ισραήλ, Noam Katz, με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στάση της. Αυτή η πολιτική ΔΕΝ είναι υπέρ των ελληνικών συμφερόντων. Και θα τα βρούμε “μπροστά” μας σύντομα

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις