Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 κιλό κρέας σε μπουκιές από ελιά
-3 κρεμμύδια
-2 καρότα
-2 δαφνόφυλλα, 3 μπαχάρι
-2 κουταλιές καλά γεμάτες κορν φλάουρ
-χυμό από δυο λεμόνια
-αλάτι, πιπέρι
-ξύδι για το σβήσιμο
-1 ποτήρι του κρασιού κρασί ότι έχετε
-λίγο λάδι για το τσιγάρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω πρώτα σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα! Μόλις φύγουν τα υγρά του το σβήνω με το ξύδι, μετά ρίχνω το λάδι τα κρεμμύδια τα καρότα σε ροδέλες και τσιγαρίζω.
Σβήνω με ένα ποτήρι σχεδόν γεμάτο κρασί, περιμένω να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνω αλάτι, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα τα μπαχάρια, νερό και σκεπάζω.
Τέλος όταν είναι έτοιμο και μένει το ανάλογο νερό του μέσα διαλύω τις δυο κουταλιές κορν-φλάουρ και τις ανακατεύω με το χυμό από τα δυο λεμόνια.
Το ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα δεν ανακατεύω κουνάω την κατσαρόλα, πήζει κατευθείαν και σερβίρω με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου