Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Απίστευτο!!! Με αυτά τα όπλα γονατίζουν οι Ρώσοι το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία!!! ΒΙΝΤΕΟ Από την σοβιετική εποχή!!!

 


Η συνεχιζόμενη ουκρανική «αντεπίθεση», η οποία σέρνεται εδώ και τρεις και πλέον μήνες, έχει ουσιαστικά επιβεβαιώσει ότι το δυτικό στρατιωτικό υλικό δεν είναι ανώτερο από τα ρωσικά όπλα.

//

Αντί οι ουκρανικές ταξιαρχίες επίθεσης να σπάσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές με την βοήθεια τεράστιων ποσοτήτων δυτικού στρατιωτικού υλικού που προμήθευε/προμηθεύει το ΝΑΤΟ, το καθεστώς στο Κίεβο και οι χορηγοί του βλέπουν τα πάντα να καίγονται από την Ρωσία!

Ποια εργαλεία λοιπόν χρησιμοποιεί η Ρωσία για να ταπεινώσει επανειλημμένα την ουκρανική πολεμική μηχανή που υποστηρίζεται από ολόκληρη την οικονομική και στρατιωτική δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ;

Γράφει το Sputnik:

Air Power – Το ξεχωριστό πλεονέκτημα της Ρωσίας στον αέρα

Το επιθετικό ελικόπτερο Ka-52 που συνήθως αναφέρεται ως «Αλιγάτορας», έχει κάνει μεγάλο όνομα, χτυπώντας ουκρανικές θέσεις και φεύγοντας πριν ο εχθρός καταφέρει να απαντήσει.

Ακόμα και αν χτυπηθεί, το Ka-52 μπορεί συχνά να αντέξει το χτύπημα και να επιστρέψει στη βάση του χάρη στην εντυπωσιακή επένδυση που έχει.

Στιγμιότυπο οθόνης βίντεο που απεικονίζει επιθετικό ελικόπτερο Ka-52 να χτυπά ουκρανικές θέσεις.

Τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν επίσης αποδειχθεί αρκετά ικανά στο να καταφέρουν ισχυρά χτυπήματα σε ουκρανικά στρατιωτικά μέσα.

Τα Lancet-3, για παράδειγμα, έχουν γίνει πραγματικός πονοκέφαλος για τους Ουκρανούς αξιωματικούς χάρη στην απίστευτη ικανότητά τους να προσφέρουν ακριβή και καθοριστικά χτυπήματα σε τεθωρακισμένα οχήματα, σταθμούς ραντάρ ακόμη και σε συστήματα αεράμυνας.

Ναρκοπέδια

Όταν οι ουκρανικές δυνάμεις όρμησαν προς την πρώτη ρωσική αμυντική γραμμή, χτύπησαν γρήγορα σε ένα εμπόδιο με την μορφή εκτεταμένων ναρκοπεδίων που είχαν προετοιμαστεί προσεκτικά για την άφιξή των Ουκρανών (και του ΝΑΤΟ), από τις ρωσικές δυνάμεις.

Αυτό το πρόσθετο στρώμα άμυνας, το οποίο βοήθησε να μετατραπεί η ουκρανική προέλαση σε αιματηρό πάρτυ για τις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου, είχε επιτυχία σε μεγάλο βαθμό χάρη στο κινητό σύστημα ναρκοθέτησης ISDM Zemledeliye που χρησιμοποιούσαν τα ρωσικά στρατεύματα.

Ουσιαστικά ένα σύνολο εκτοξευτών σε μορφή σωλήνων τοποθετημένο σε ένα στρατιωτικό φορτηγό, το Zemledeliye μπορεί να καλύψει γρήγορα μια τεράστια έκταση γης με νάρκες εκτοξεύοντάς τες από απόσταση έως και 15 χιλιομέτρων, με το οπλικό σύστημα να λειτουργεί παρόμοια με ένα σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης – απλά εκτοξεύει νάρκες αντί για ρουκέτες!!!!!!

Ο τύπος των ναρκών που μπορεί να εκτοξεύσει το Zemledeliye ποικίλλει από νάρκες κατακερματισμού κατά προσωπικού POM-3 έως αντιαρματικές νάρκες PTM-4M.

Και όταν οι ίδιες οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να πλοηγηθούν σε ένα εχθρικό ναρκοπέδιο, τότε έρχονται σε δράση τα οχήματα εκκαθάρισης ναρκών UR-77.

Βασισμένο σε ιχνηλατούμενο πλαίσιο, το UR-77 μπορεί να εκτοξεύσει γομώσεις εκκαθάρισης ναρκών που εκτείνονται σε μια μεγάλη γραμμή πριν αυτές εκραγούν, καταστρέφοντας ουσιαστικά τυχόν νάρκες σε μια περιοχή μήκους περίπου 90 μέτρων και πλάτους 6 μέτρων.

Πυροβολικό

Από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, οι ουκρανικές δυνάμεις έμαθαν με τον σκληρό τρόπο πόσο αποτελεσματικό και θανατηφόρο είναι το ρωσικό πυροβολικό.

Η καταστροφική δύναμη αυτού του συγκεκριμένου τομέα των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έγινε ιδιαίτερα εμφανής κατά τη διάρκεια της ουκρανικής «αντεπίθεσης», όταν τα ουκρανικά στρατεύματα που κατάφεραν να περάσουν τα ναρκοπέδια συχνά απομακρύνονταν από τα πυρά του πυροβολικού πριν προλάβουν να έρθουν σε επαφή με τις ρωσικές δυνάμεις.

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ένα ευρύ φάσμα πυροβολικών για να επιτύχουν αυτά τα αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένων των ρυμουλκούμενων οβίδων Msta-B και Giatsint-B 152 mm. Υπάρχουν επίσης τα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Akatsiya, Giatsint-S και Msta-S 152 χλστ. και το αυτοκινούμενο βαρύ όλμο Tyulpan των 240 mm που είναι ικανό να εκτοξεύει βλήματα βάρους 130 κιλών σε στόχους σε απόσταση έως και 18 χιλιομέτρων.

Παρά το γεγονός ότι πολλά από αυτά τα οπλικά συστήματα αναπτύχθηκαν και υιοθετήθηκαν κατά την σοβιετική εποχή, αποδείχθηκαν αρκετά αποτελεσματικά έναντι του υποτιθέμενου ανώτερου δυτικού στρατιωτικού υλικού.

Τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν επίσης συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης όπως το BM-21 Grad και το Tornado-G των 122 mm, το BM-27 Uragan των 220 mm και το BM-31 Smerch των 300 mm.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.