Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Βερολίνο: Έριξαν μολότοφ σε εβραϊκή συναγωγή


 Λίγες ώρες νωρίτερα, σήμερα, άγνωστοι δράστες εξαπέλυσαν επίθεση σε μια συναγωγή στο Βερολίνο ρίχνοντας μολότοφ. Αυτό το περιστατικό συνέβη εν μέσω αυξανόμενων αντισημιτικών επεισοδίων που σημειώνονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, σε σχέση με τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Σύμφωνα με το Associated Press, η ισραηλινή κοινότητα Kahal Adass Jisroel ανέφερε ότι δέχτηκε την επίθεση, με τουλάχιστον δύο βόμβες μολότοφ, ενώ η αστυνομία του Βερολίνου επιβεβαίωσε το περιστατικό στη συναγωγή. Ορισμένα μέλη της κοινότητας ανέφεραν ότι “άγνωστοι πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ από τον δρόμο.” Την ίδια ημέρα, αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έρευνα στην περιοχή της συναγωγής, ενώ η κυκλοφορία γύρω από το κτίριο έχει αποκλειστεί.

Το Κεντρικό Συμβούλιο Εβραίων αντέδρασε στο περιστατικό, δηλώνοντας ότι “είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από αυτή την τρομοκρατική επίθεση.” Σημείωσε επίσης ότι οι οικογένειες που ζουν στη γειτονιά κοντά στη συναγωγή είναι συγκλονισμένες με το περιστατικό. Τόνισε επίσης ότι η ιδεολογία της Χαμάς, που προωθεί την εξόντωση των Εβραίων, έχει επιπτώσεις και στη Γερμανία.

Πρόσφατα, είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο εικόνες από σπίτια ανθρώπων με καταγωγή από το Ισραήλ, όπου ορισμένοι τα είχαν σημαδέψει με το Αστέρι του Δαβίδ. Αυτή η πρακτική αναφέρεται ως μια ανησυχητική υπενθύμιση της ναζιστικής εποχής στη Γερμανία. Σημειώνεται ότι, μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και την ένταση που έχει προκύψει λόγω του πολέμου στη Γάζα, η αστυνομία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας για όλα τα ιδρύματα που σχετίζονται με το Ισραήλ.

Η σύγκρουση Ισραήλ και Παλαιστίνης πλέον έχει επεκταθεί και στην Ευρώπη. Περιστατικά όπως αυτό, καθώς και όσων σημειώθηκαν σε Γαλλία και Σουηδία, σύντομα θα γίνουν η κανονικότητα. Η Ευρώπη δεν είναι πλέον Ευρώπη…


Πηγή: Enternow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις