Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τα φαβορί και τα ντέρμπι στις έξι περιφέρειες και σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη


 Αυτοδιοικητικές εκλογές: Άνοιξαν από τις 07:00 οι κάλπες για τις επαναληπτικές εκλογές σε 84 δήμους και 6 περιφέρειες της χώρας.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Οι μεγάλες «μάχες» του β’ γύρου σε 6 περιφέρειες

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Μια ανάσα πριν από τη νίκη ο Πτωχός


Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δημήτρης Πτωχός βρίσκεται, σύμφωνα με γαλάζια στελέχη, μια ανάσα πριν από τη νίκη. Στον πρώτο γύρο άγγιξε το 42,61% έναντι 31,86%, που συγκέντρωσε ο Πέτρος Τατούλης, ενώ σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο πλευρό του για την κάλπη του δεύτερου γύρου. Ο γαλάζιος υποψήφιος έχει απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου που αγαπάνε τον τόπο τους να συστρατευτούν μαζί του ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν την περασμένη Κυριακή. «Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια και να ευχαριστήσω όσους από τους συνυποψηφίους μου έδωσαν τον αγώνα τους με ήθος και δεν υπέκυψαν στον πειρασμό της λάσπης και του λαϊκισμού. Και, βέβαια, ευχαριστώ όλες και όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού μας για τον σπουδαίο αγώνα, που είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση», είναι το μήνυμα του Δημήτρη Πτωχού: «Και, βέβαια, χωρίς να ακολουθήσουμε κανέναν στον δρόμο του κιτρινισμού και της λάσπης. Πρώτον, γιατί τα πολιτικά μας ήθη είναι διαφορετικά. Και, δεύτερον, γιατί αύριο θα είμαστε στο ίδιο Περιφερειακό Συμβούλιο και θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου μας και των παιδιών μας».

ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ

Ο Μέτιος έχει το προβάδισμα

Στην Ξάνθη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για στήριξη στον Χρήστο Μέτιο

Τυπική θεωρείται από τους περισσότερους η σημερινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ο νυν περιφερειάρχης και εκλεκτός της Ν.Δ., Χρήστος Μέτιος, έφτασε μια ανάσα από το 43% την περασμένη Κυριακή. Ετσι, έχοντας ως βάση το 42,3% και τις 129.402 ψήφους έχει κάθε δικαίωμα να αισιοδοξεί απέναντι στον «αντάρτη» της Ν.Δ., Χριστόδουλο Τοψίδη, ο οποίος είχε συγκεντρώσει 35,34% και 108.119 ψήφους. Η αισιοδοξία του κ. Μέτιου βασίζεται και στο γεγονός ότι οι επικεφαλής τόσο της τρίτης παράταξης, Δαμιανός Καγγελίδης (ΠΑΣΟΚ), όσο και της τέταρτης, Στέργιος Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), ανακοίνωσαν δημόσια ότι δεν θα στηρίξουν κάποιον από τους δύο μονομάχους και κάλεσαν τους ψηφοφόρους τους να επιλέξουν κατά συνείδηση. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το ιστορικό μέλος του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή, Κωστής Σιμιτσής, εξέφρασε δημόσια την προτίμησή του στο πρόσωπο του Χρήστου Μέτιου, ενισχύοντας τις πιθανότητες επανεκλογής του. «Θεωρώ τον Χρήστο Μέτιο περισσότερο έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του νέου ΕΣΠΑ και των άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, με διοικητική εμπειρία και αυτοπεποίθηση που έχουν αποκτηθεί επί του πεδίου τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον, η πολιτική συνεργασία μας, παρά τις αναπόφευκτες τριβές, μου έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις για την προσωπική του εντιμότητα, την ειλικρίνεια, αλλά και τη διαλλακτικότητα με την οποία συμφωνούσε με τις εισηγήσεις της δικής μας παράταξης», δήλωσε στο ΧΡΟΝΟΣ FM Κομοτηνής.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή ο περιφερειάρχης έκοψε πρώτος το νήμα στις ενότητες Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης, ενώ ο κ. Τοψίδης ήρθε πρώτος σε Δράμα, Εβρο και Θάσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις