Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Κίνδυνος λαίλαπας: Δύο άγνωστα περιστατικά ΗΠΑ και Κίνας που κόβουν την ανάσα – BΙΝΤΕΟ - Πολεμικά παιχνίδια που ο περισσότερος κόσμος αγνοεί..

 


Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να παρουσιάσουν την Κίνα ως επιθετική, υποστηρίζοντας ότι τα πολεμικά πλοία και τα πολεμικά αεροπλάνα τους που επιχειρούν λίγο έξω από τις κινεζικές ακτές παρενοχλούνται σε απρόκλητα περιστατικά. Τώρα, το Πεκίνο αντέδρασε, δημοσιεύοντας αποδείξεις ότι τα αμερικανικά πολεμικά πλοία, χιλιάδες μίλια από το έδαφος των ΗΠΑ, κάνουν το ίδιο, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να αποβεί στο τέλος πολύ επικίνδυνο!!!

Σε απάντηση στο ότι το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από φερόμενες «επικίνδυνες» αεροπορικές συναντήσεις μεταξύ αμερικανικών και κινεζικών αεροσκαφών κοντά στον κινεζικό εναέριο χώρο, το Πεκίνο απάντησε ομοίως με δικά του βίντεο. Την Πέμπτη, ο γερουσιαστής συνταγματάρχης Wu Qian, εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (MND), παρουσίασε στους δημοσιογράφους βίντεο από δύο περιστατικά στις 19 Αυγούστου που αφορούσαν πολεμικά πλοία του Αμερικανικού Ναυτικού και του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAN) τα οποία περιέγραψε ως “προκλητικά.”

Και τα δύο περιστατικά συνέβησαν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας κοντά στα νησιά Xisha, ένα αρχιπέλαγος που ελέγχεται από την Κίνα και ονομάζεται Paracel Islands στα αγγλικά.

Το βίντεο, όπως θα δείτε, δείχνει το USS Johnson να εκτελεί αρκετούς ελιγμούς, οι οποίοι αναγκάζουν το κινεζικό πλοίο Guilin να πλεύσει μέσα από τα διαταραγμένα νερά της μετάβασης του Johnson και να εμπλέκεται σε μια ξαφνική επιτάχυνση. «Πολεμικό πλοίο 114 των ΗΠΑ, αυτό είναι το κινέζικο 164», ακούγεται από το Γκουιλίν: «διασχίζεις την πλώρη μου βίαια. Παρεμβαίνεις [στην] ασφάλειά μου».

Το MND είπε πως οι ελιγμοί παραβίασαν τους Διεθνείς Κανονισμούς για την Πρόληψη Συγκρούσεων στην Θάλασσα, τον Κώδικα για Μη Προγραμματισμένες Συναντήσεις στην Θάλασσα και τους Κανόνες Συμπεριφοράς για την Ασφάλεια Αεροπορικών και Ναυτικών Συναντήσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

Στο δεύτερο περιστατικό, το USS Johnson φαίνεται να πλέει μέσα από ένα κενό μεταξύ των κινεζικών πολεμικών πλοίων Guilin και Huangshan, τα οποία έπλεαν μαζί σε μια γραμμή. «Αυτή η πράξη της αμερικανικής πλευράς παραβίασε τους Κανόνες Συμπεριφοράς για την Ασφάλεια των Αεροπορικών και Ναυτικών Συναντήσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ», σημείωσε το κινεζικό MND.

«Αυτό το βίντεο αποδεικνύει ότι η αμερικανική πλευρά είναι αυτή που κάνει προκλήσεις, ρισκάρει και μπερδεύει τα νερά», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του MND, Γου. «Έχουμε πολλά παρόμοια στοιχεία σε βίντεο, αλλά δεν θα τα δείξω σήμερα λόγω χρονικών περιορισμών. Όλοι γνωρίζουμε ότι όλες οι στενές συναντήσεις μεταξύ κινεζικών και αμερικανικών αεροσκαφών και πολεμικών πλοίων ήταν όλες στα ύδατα και τον εναέριο χώρο γύρω από την Κίνα, όχι στον Κόλπο του Μεξικού ή στη Δυτική Ακτή της Αμερικής», συνέχισε ο Wu. «Ήταν η αμερικανική πλευρά που ήρθε στο κατώφλι της Κίνας για να προκαλέσει προβλήματα», κατέληξε.

Δείτε και τα δύο περιστατικά:

scr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις