Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Αττική: «Καλωδιώνεται» με 750 κάμερες για εγκληματικότητα και κυκλοφοριακό – Το σχέδιο της ΕΛΑΣ

 


Συνεχής θα είναι η παρακολούθηση από την Ελληνική Αστυνομία μέσω καμερών για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη διαχείριση του κυκλοφοριακού προβλήματος που ταλανίζει ολόκληρη την Αττική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Ελληνική Αστυνομία σχεδιάζει την εγκατάσταση 750 σταθερών καμερών σε όλη σχεδόν την Αττική, τόσο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, όσο και για θέματα τροχαίας όπως είναι το κυκλοφοριακό.

Ήδη είναι σε εξέλιξη μια έρευνα η οποία θα περιλαμβάνει ανάλυση των περιοχών της Αττικής με βάση τα περιστατικά παραβατικότητας και οι κάμερες θα τοποθετηθούν με βάση αυτό το χάρτη και με βάση τις ανάγκες και αυξημένη αστυνόμευση της κάθε περιοχής.

Αυτή τη στιγμή στην Αττική λειτουργούν μόλις 18 κάμερες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ οι κάμερες της Περιφέρειας Αττικής που όμως χρησιμοποιούνται για την κυκλοφορία είναι περίπου 150.

Πέραν των καμερών όμως, αυστηροποιείται το πλαίσιο και για τις άδειες όπλων ακόμα και κυνηγετικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή στη χώρα μας υπάρχουν πάνω από 1 εκατ. κυνηγετικά όπλα και περίπου 4.500 σκοπευτικά όπλα. Μάλιστα σε δύο πρόσφατες περιπτώσεις ανθρωποκτονιών οι δράστες χρησιμοποίησαν το κυνηγετικό τους όπλο.

Στο νέο νομοθετικό πλαίσιο, θα προβλέπεται και η λειτουργία μας βάσης δεδομένων που σημαίνει ότι κάθε φορά που θα πρέπει ενδιαφερόμενος να αγοράσει ένα όπλο να γίνεται βαλλιστική εξέταση και άρα να είναι καταγεγραμμένο στη συγκεκριμένη βάση δεδομένων.

Ήδη για τον σκοπό αυτό έχει συσταθεί μια ειδική επιτροπή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που νομικά θα εξετάσει το συγκεκριμένο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις