Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Άγιος Παντελεήμονας: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 74χρονο


 Άγιος Παντελεήμονας: Το εισαγγελικό κατώφλι πέρασε ο 74χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε στον Άγιο Παντελεήμονα έναν 50χρονο φίλο και γείτονα του και τραυμάτισε την 45χρονη σύζυγο του, μπροστά στα μάτια των παιδιών τους.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία και παράνομη κατοχή πυρομαχικών, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

Το αλκοόλ, όπως υποστήριξε ο 74χρονος από τον Άγιο Παντελεήμονα, τον οδήγησε στη δολοφονία του 50χρονου τα ξημερώματα της Κυριακής, (1/10).Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο 74χρονος φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον 50χρονο όμως είχε πιει πολύ. «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, ήμουν μεθυσμένος και τον πυροβόλησα», φέρεται να είπε.

Ο 74χρονος φέρεται να είχε καλές σχέσεις με τον 50χρονο και τη σύζυγό του, αφού λίγη ώρα πριν τη δολοφονία διασκέδαζαν μαζί. Μετά τη γιορτή γύρισαν στην πολυκατοικία.

Μέσα στη νύχτα, ο 74χρονος σε κατάσταση μέθης, πήρε ένα όπλο και πήγε έξω από το διαμέρισμα του ζευγαριού. Χτύπησε το κουδούνι, όπως αναφέρει το MEGA, άρχισε να φωνάζει ότι δεν νιώθει καλά, γιατί κάτι του έριξαν στο ποτό. Όταν ο 50χρονος του άνοιξε την πόρτα, ο δράστης τον πυροβόλησε στο κεφάλι και στη συνέχεια προσπάθησε να επιτεθεί στη σύζυγο του θύματος, φωνάζοντας ότι θα σκοτώσει και τα παιδιά. Εκείνη, επιχείρησε να του πάρει το όπλο με αποτέλεσμα ο 74χρονος να την πυροβολήσει και να την τραυματίσει στην παλάμη και στον ώμο.

Άγιος Παντελεήμονας: «Άκουσα 4-5 πυροβολισμούς»

Την ίδια ώρα σοκ προκαλεί η περιγραφή ενός γείτονα της οικογένειας ο οποίος άκουσε τους πυροβολισμούς αλλά και τις φωνές και τα ουρλιαχτά που ακολούθησαν του μακελειού.

Ο ίδιος θυμάται 4-5 πυροβολισμούς καθώς και φωνές που παρέπεμπαν σε άγριο καβγά ο οποίος εξελισσόταν στο διαμέρισμα της οδού Μύρων.

«Έγινε τα μεσάνυχτα, κατά τις 2:30 η ώρα. Άκουσα θορύβους, ουρλιαχτά, ανθρώπους να ζητάνε βοήθεια και φασαρία. Πυροβολισμούς και χτυπήματα μέσα στο σπίτι. Επειδή ήταν ανακατεμένοι με τα χτυπήματα, με τους θορύβους μέσα, αλλά σίγουρα πρέπει να ήταν 4-5 πυροβολισμοί. Απ’ ότι είπαν, το πάρτι δεν είχε αρχίσει από το σπίτι. Είχε αρχίσει από το μαγαζί έξω, συνεχίστηκε στο σπίτι και μετά προσήλθε και ο κύριος που ήταν ήδη καλεσμένος στο μαγαζί και πέρασε από το σπίτι. Τώρα, του άνοιξαν; Οικειοθελώς; Δεν ξέρω», είπε ο κάτοικος του Αγίου Παντελεήμονα.

Άγιος Παντελεήμονας: Πώς ο 74χρονος σκότωσε τον φίλο του

«Φονιά! Φονιά! Βοήθεια, σκότωσε τον πατέρα μου!». Αυτές τις λέξεις άκουσαν, έντρομοι, οι ένοικοι πολυκατοικίας της οδού Μύρωνος, στον Aγιο Παντελεήμονα λίγο πριν τις 02:30 χθες τα ξημερώματα, την ώρα που σε διπλανό διαμέρισμα εκτυλισσόταν μια αδιανόητη τραγωδία.

Οι κραυγές προέρχονταν από ένα 12χρονο κορίτσι, που λίγα δευτερόλεπτα πριν είδε τον πατέρα της να πέφτει νεκρός έχοντας δεχτεί δολοφονική επίθεση από έναν… οικογενειακό του φίλο. Ο 74χρονος δράστης, που βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, πυροβόλησε και τη σύζυγο του θύματος, ενώ στη συνέχεια δεν δίστασε ακόμα και να στρέψει το όπλο στην κόρη τού ζευγαριού και στις δύο φίλες της που βρίσκονταν στο σπίτι. «Εριξες κάτι στο ποτό μου», επαναλάμβανε σε κατάσταση αμόκ ο ηλικιωμένος πριν και μετά την ανεξήγητη πράξη του. Λίγη ώρα νωρίτερα, διασκέδαζε με τα θύματά του στο πάρτι γενεθλίων της 12χρονης.

«Ηταν μεθυσμένος, έβγαλε το όπλο και έριξε εν ψυχρώ στον σύζυγό μου. Τον εκλιπαρούσα να σταματήσει, γιατί στο σπίτι ήταν τα παιδιά», ανέφερε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών η 45χρονη γυναίκα από τη Γεωργία, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου με τραύμα στην ωμοπλάτη στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς». Σοκαριστικές ήταν και οι πρώτες περιγραφές των τριών ανήλικων κοριτσιών που «σημαδεύτηκαν» για πάντα από την εικόνα του 74χρονου την ώρα που πατούσε μαινόμενος τη σκανδάλη. Οπως περιέγραψαν στους αστυνομικούς, ο ηλικιωμένος άνδρας διασκέδαζε με το ζευγάρι σε μαγαζί της περιοχής για τα γενέθλια της 12χρονης λίγες ώρες πριν το αιματηρό συμβάν. Στις 02:30 τα ξημερώματα, εμφανίστηκε έξω από την πόρτα του διαμερίσματος της οδού Μύρωνος σε κατάσταση μέθης, άρχισε να φωνάζει ακατάληπτες φράσεις και τράβηξε το πιστόλι και πυροβόλησε τουλάχιστον 4 φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις