Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

«Πρόβλημα η αύξηση πληθυσμού»: Αυτά αποφασίστηκαν να γίνουν για την Υγεία – ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ - Τι ειπώθηκε στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Υγεία 2023


 Λόμπι από φαρμακευτικές εταιρείες και ιδρύματα συναντήθηκαν στο Βερολίνο για τρεις ημέρες για τνη λεγόμενη «Παγκόσμια Σύνοδο για την Υγεία 2023». Συζήτησαν την «ευθυγράμμιση» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ως παγκόσμιου φορέα εξουσίας, καθώς πλέον όλα «τρέχουν»ενώ στάθηκαν στην αύξηση πληθυσμού, η οποία αποτελεί πρόβλημα για τον πλανήτη, όπως ισχυρίζονται!!!

Μεταξύ άλλων, γράφει το γερμανόφωνο Russia Today:

Αυτές τις μέρες , η αφρόκρεμα των εκπροσώπων της παγκόσμιας βιομηχανίας υγείας συναντήθηκε στο Βερολίνο από τις 15 έως τις 17 Οκτωβρίου στην τριήμερη Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Υγεία 2023 με θέμα «Ένα κρίσιμο έτος για τα παγκόσμια μέτρα υγείας». 

Η στρατηγική των μέσων ενημέρωσης στην «αποφασιστική επανευθυγράμμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας» ήταν ακόμη ένα από τα κεντρικά θέματα του συνεδρίου . Εκτός από τους επικεφαλής ιατρικών περιοδικών όπως το The Lancet, η λίστα των ομιλητών περιελάμβανε επίσης εκπροσώπους από πασίγνωστες πολυεθνικές του διαδικτύου, στους οποίους επιτρέπεται να παρουσιάσουν (και αργότερα να προωθήσουν) τις νέες τους στρατηγικές σε σχέση με την Υγεία “για την ευημερία όλων μας» στο Παγκόσμιο Συνέδριο Υγείας.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για την Υγεία Axel R. Pries ρωτήθηκε πώς η σύνοδος κορυφής για την Υγεία συμβάλλει στην επίλυση διαφόρων προβλημάτων που κυμαίνονται από την (φερόμενη) «κλιματική αλλαγή» έως τις «απειλές για την δημοκρατία». Όπως υποδηλώνει η απάντησή του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προφανώς βρίσκεται στην διαδικασία μελέτης όλων των παγκόσμιων πολιτικών και οικονομικών ζητημάτων που υπάγονται στην δικαιοδοσία του και προσαρμόζει μια νέα ατζέντα για να το πράξει. Η νέα ατζέντα θα εφαρμοστεί από νεοσύστατους διεθνείς συνεργάτες!

Ο Pries εξήγησε: «Η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής για την Υγεία συγκεντρώνει ενδιαφερόμενους φορείς λήψης αποφάσεων από όλους τους σχετικούς τομείς της πολιτικής, της επιστήμης, του ιδιωτικού τομέα και της κοινωνίας των πολιτών σε μια φιλική ατμόσφαιρα. Αυτό διεγείρει την αναζήτηση νέων προσεγγίσεων στις προκλήσεις και δημιουργεί νέες συμμαχίες».

Στον χαιρετισμό του , ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σοτλς, κατέστησε σαφές το τι θέλουν να κάνουν: ετοιμότητα για πανδημία (σ.σ. μέτρα), διεθνής συντονισμός (σ.σ. όλοι να κάνουν το ίδιο), λιτές διαδικασίες (σ.σ. Άμεση εφαρμογή μέτρων περιορισμού χωρίς χρονοτριβές και αντιρρήσεις), πρόσβαση σε δεδομένα (σ.σ. όλοι ψηφιακά φακελωμένοι), πρόσβαση σε εμβόλια.

Τόνισε μεταξύ άλλων, παρότι δεν είναι γιατρός:

«Για παράδειγμα, η τεχνολογία mRNA μπορεί να επιταχύνει τις προσπάθειές μας για την καταπολέμηση άλλων ασθενειών όπως η ελονοσία ή διάφοροι τύποι καρκίνου». Δηλαδή τα εμβόλια mRNA που κατηγορούνται πως πιθανώς προκαλούν καρκίνο, θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του καρκίνου;;;

Η αύξηση του πληθυσμού συνιστά επείγον πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί από τον ΠΟΥ

Στον δικό του χαιρετισμό, ο Γάλλος Πρόεδρος παρουσίασε την αύξηση του πληθυσμού ως επείγον πρόβλημα που μπορεί και πρέπει να επιλυθεί από κοινού υπό την ηγεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: «Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις για την υγεία, πρέπει να αυξήσουμε τη συνεργασία μας σε δύσκολα παγκόσμια προβλήματα όπως η κλιματική αλλαγή, οι συγκρούσεις, η πληθυσμιακή αύξηση και η αστικοποίηση».

Θυμηθείτε: Λιακόπουλος: Εχθροί του ανθρωπίνου γένους όσοι θέλουν να μειώσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό, vid

Σύμφωνα με τον χαιρετισμό του Γενικού Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε μια εποχή στασιμότητας της οικονομίας, «τώρα είναι ακριβώς η κατάλληλη στιγμή για να γίνουν στρατηγικές επενδύσεις στην υγεία – επενδύσεις στο ανθρώπινο κεφάλαιο -… Τι χρειαζόμαστε «Συνεργασία μεταξύ πολλαπλών ομάδων συμφερόντων, όπως προωθήθηκε στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Υγεία (σ.σ. Τώρα που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η ευημερία χάνεται, ήρθε η ώρα να επιβάλλουν ανενόχλητοι τις πολιτικές της διεθνιστικής τάξης πραγμάτων, καθώς ο κόσμος έχει στραμμένη την προσοχή τους στα πολλαπλά βάσανα της καθημερινότητας)»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών , τα κεντρικά θέματα της συνόδου κορυφής φέτος περιελάμβαναν τρεις θεματικές ενότητες:

  • Μαθήματα από το COVID-19 για μελλοντική πρόληψη, ετοιμότητα και αντιμετώπιση πανδημίας
  • Αξιοποίηση της δύναμης των ψηφιακών τεχνολογιών για την παγκόσμια υγεία
  • Διάσκεψη χορηγών του Παγκόσμιου Χρηματοδοτικού Ταμείου (GFF).

Τέλος είπαν πως θέλουν να βρουν νέους τύπους χρηματοδότησης, ώστε οι άνθρωποι να είναι καλύτερα… προετοιμασμένοι για μελλοντικές πανδημίες, όχι μόνο πολιτικά, αλλά και τεχνικά και οικονομικά!

photo eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις