Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Εκλογές 2023: Ηττα Καμπουράκη στη Ρόδο, επικράτηση Πελετίδη στη Πάτρα


 Αρκετές ανατροπές, αλλά λιγοστά «ντέρμπι» είχε ο δεύτερος γύρος στους περισσότερους δήμους. Από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις είναι η ανατροπή των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου στη Ρόδο και στο Ναύπλιο, με ηττημένους τους απερχόμενους δημάρχους.

Οσον αφορά τις πρωτεύουσες περιφερειακών ενοτήτων:

– Στην Πάτρα ο Κώστας Πελετίδης με 56,69% επικράτησε στον δεύτερο γύρο του αντιπάλου του, Κώστα Σβόλη (43,31%).

– Στο Ναύπλιο ο Δημήτρης Ορφανός επικράτησε με 63,51% έναντι του απερχόμενου δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου. Υπενθυμίζεται ότι ο απερχόμενος δήμαρχος είχε… πιαστεί να αφήνει σκουπίδια και περιττώματα στην πόρτα του κ. Ορφανού, γεγονός για το οποίο ζήτησε συγγνώμη.

– Μεγάλη ανατροπή στη Ρόδο: ο απερχόμενος δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης (που δέχθηκε κριτική για τη χλιαρή στάση του έναντι των παράνομων beach bar στις παραλίες του νησιού) δεν εξελέγη στον πρώτο γύρο μόλις για 0,3% (συγκέντρωσε 42,7%). Και έχασε στον δεύτερο γύρο από τον Αλέξανδρο Κολιάδη που συγκέντρωσε 57,96%.

– Στον Δήμο Αργους – Μυκηνών, ο Γιάννης Μαλτέζος κατάφερε να αντιστρέψει την εις βάρος του διαφορά στον πρώτο γύρο και να ανατρέψει τον απερχόμενο δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο με 60,10%.

 Στη Σπάρτη, ο Μιχάλης Βακαλόπουλος, που είχε έρθει δεύτερος στον πρώτο γύρο, τελικά επικράτησε της αντιπάλου του Ντίας Τζανετέα με ποσοστό 54,32%.

– Στα Ιωάννινα επικράτησε ο Θωμάς Μπέγκας με ποσοστό 52,26%, στη Δράμα ο Γιώργος Παπαδόπουλος με 59,77% και στην Ξάνθη ο Στράτος Κοντός με 55,53%.

– Στην Κοζάνη επικράτησε ο Γιάννης Κοκκαλιάρης με ποσοστό 61,20%, έναντι του απερχόμενου δημάρχου Λάζαρου Μαλούτα.

– Στον Πύργο επικράτησε ο Στάθης Καννής με 56,03% έναντι του απερχόμενου δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου.

Οσον αφορά τους μεγάλους δήμους στην Αττική:

– «Ντέρμπι» στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον Γιάννη Τομπούλογλου να επικρατεί με 50,44% έναντι του απερχόμενου δημάρχου Γιάννη Βούρου.

– Στο Χαλάνδρι ο Σίμος Ρούσσος, που δεν είχε εκλεγεί από τον πρώτο γύρο για 0,16%, επικράτησε άνετα στον δεύτερο με 60,77%.

– Στην Πεντέλη, στη μόνη μάχη μεταξύ δύο γυναικών υποψηφίων, επικράτησε η Νατάσα Κοσμοπούλου με 53,33% έναντι της απερχόμενης δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά.

– Στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού ο Χαράλαμπος Μπονάτσος επικράτησε έναντι του απερχόμενου δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη με 53,59%.

– Στην Αγία Παρασκευή επικράτησε και πάλι ο Γιάννης Μυλωνάκης με 59,78%, έχοντας συγκεντρώσει στον πρώτο γύρο 25,31%.

– Στο Αιγάλεω επικράτησε με μεγάλη διαφορά ο Λάμπρος Σκλαβούνος, που συγκέντρωσε 75,31%.

– Στον Βύρωνα ο Αλέξιος Σωτηρόπουλος επικράτησε με 59,15%, αυξάνοντας το ποσοστό του σχεδόν κατά 38%, έναντι +5% του αντιπάλου του Μίλτου Μπαντή, που προηγήθηκε στον πρώτο γύρο.

– Στον Διόνυσο, η Κατερίνα Μαϊχόσογλου ανέτρεψε την εις βάρος της διαφορά και επικράτησε του απερχόμενου δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη με ποσοστό 56,10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις