Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

video - 17 Τρομακτικά μυθικά πλάσματα της θάλασσας!

 


Οι θρύλοι για θαλάσσια τέρατα στοιχειώνουν τις κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο εδώ και αιώνες. Τα μυθικά πλάσματα της θάλασσας έχουν χαρακτηριστεί ως πνεύματα, τεράστια κτήνη και αλλόκοτα πλάσματα που μοιάζουν με ανθρώπους. Οι αιώνες εξερεύνησης των ανεξερεύνητων υδάτων οδήγησαν σε θρύλους που περιγράφουν τρομακτικά μυθικά πλάσματα της θάλασσας που τρέφονται με ανθρώπινη σάρκα και τρομοκρατούν όσους ζουν για να διηγηθούν την ιστορία. Ποια είναι τα πιο τρομακτικά θαλάσσια τέρατα στον κόσμο; Ορισμένα από αυτά τα μυθολογικά τέρατα μπορεί να υπάρχουν στην πραγματική ζωή. Είτε πιστεύετε είτε όχι ανατριχιαστικές ιστορίες για θαλάσσια τέρατα, με λιγότερο από το 5% των θαλασσών της Γης να έχουν εξερευνηθεί, ποιος ξέρει τι υπάρχει εκεί έξω;! 


Inuit: Qalupalik

 Αν και αυτή η μυθική κακιά γοργόνα έχει κάποιες ανθρώπινες ιδιότητες, το πράσινο δέρμα της και τα μακριά, αλλόκοτα νύχια της τη διακρίνουν από τους κοινούς θνητούς. Στην Καλούπαλικ αρέσει να αρπάζει παιδιά που παίζουν κοντά στην ακτή, χρησιμοποιώντας μια βουρκωμένη φωνή για να τα παρασύρει στην άκρη του νερού. Κάποιοι λένε ότι τρέφεται με τα μικρά- άλλοι λένε ότι τρέφεται από τη νεανική τους ενέργεια για να διατηρήσει την ομορφιά της. Όπως και να 'χει, το τέλος είναι μοιραίο.

Ιαπωνία: Ουμιμπόζου

Είναι τρομακτικό όταν η θάλασσα είναι φουρτουνιασμένη, αλλά για τους Ιάπωνες ναυτικούς είναι ακόμα πιο νευρικό να πλέουν σε ήρεμα, γαλήνια νερά, γιατί τότε είναι που αυτό το τεράστιο μαύρο φάντασμα αναδύεται από το βυθό.  Και μόνο η θέα αυτής της φανταστικής φιγούρας, με το κατάμαυρο δέρμα και τα δύο μεγάλα μάτια, θα σας κάνει να ανατριχιάσετε - μέχρι να αποφασίσει να σας πετάξει στη θάλασσα και να σας πνίξει.

Ιουδαϊσμός: Λεβιάθαν

Σε μια περίπτωση που η φωτιά συναντά το νερό, ο Λεβιάθαν συνδυάζει δύο από τα φυσικά στοιχεία της Γης για να αφαιρέσει τη ζωή αθώων ναυτικών. Αυτό το θαλάσσιο τέρας που αναπνέει φωτιά βράζει το νερό που το περιβάλλει σε θερμοκρασία που λιώνει το δέρμα, με αποτέλεσμα την αναταραχή και την τραυματική απώλεια ζωών. Η δυσοίωνη φύση του και η άγρια συμπεριφορά του περιγράφονται λεπτομερώς στη Βίβλο, η οποία απεικονίζει το πλάσμα ως ένα άγριο αρχέγονο θαλάσσιο φίδι.

Ιαπωνία: Νίνγκεν

Με χέρια, πόδια και πέντε δάχτυλα στα χέρια, το πιο τρομακτικό χαρακτηριστικό του Ningen είναι ότι μοιάζει κάπως με άνθρωπο. Στην πραγματικότητα, το Ningen σημαίνει "άνθρωπος" στα ιαπωνικά. Αλλά όταν ρίχνεις μια ματιά στο πρόσωπο χωρίς μύτη, τα πτερύγια και την ουρά του, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το πράγμα είναι ένας ψυχρός φονιάς. Το Ningen ζει για να τρομάζει τους ναυτικούς του, εκθέτοντας την ανατριχιαστική σωματική του διάπλαση πάνω από την επιφάνεια.

Σκανδιναβία: Kraken

Πιθανόν να θυμάστε αυτό το τεράστιο θηρίο από την ταινία "Η σύγκρουση των Τιτάνων". Το Kraken έχει πάρει πολλές διαφορετικές μορφές με την πάροδο των χρόνων, από ένα γιγαντιαίο χταπόδι μέχρι ένα καλαμάρι και ακόμη και ένα καβούρι. Όποια κι αν είναι η μορφή του, είναι ένα από τα μεγαλύτερα τέρατα που ονειρεύτηκαν ποτέ οι ανθρώπινοι εφιάλτες, καθώς το πλάτος του ξεπερνά το 1. 500 χιλιόμετρο.

Το Κράκεν δεν έχει κανένα πρόβλημα να καταβροχθίσει ένα ολόκληρο πλοίο και όλο το πλήρωμά του με ένα μοιραίο χτύπημα.

Ελλάδα:Λερναία Ύδρα

Αυτό το θηρίο θα σας κάνει τη ζωή δύσκολη με κάθε τρόπο. Πιστεύεται ότι είναι ο φύλακας του κάτω κόσμου, αυτό το τεράστιο τέρας ξέρει τον τέλειο τρόπο για να χρησιμοποιήσει τα κοφτερά δόντια του και τη δηλητηριώδη αναπνοή του για να κατακρεουργήσει αθώους ναυτικούς.  Είναι επίσης εξοπλισμένο με μια πρόσθετη ειδική δύναμη: Αν κοπεί ένα από τα πολλά κεφάλια του, στη θέση του θα φυτρώσουν δύο.


Σκωτία: Σιρέν Κρόιν

 Ενώ το τεράστιο μέγεθός του αποτελεί σημαντική απειλή και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές, το Σιρέν Κρόιν θέλει πρώτα να παίζει με το θήραμά του. Κρύβει την τεράστια μορφή του συρρικνώνοντας το σώμα του σε ένα ψάρι στο μέγεθος της παλάμης σας. Στη συνέχεια, όταν ένας ψαράς πιάσει το φαινομενικά μη απειλητικό ψάρι στα δίχτυα του, το Σιρέν Κρόιν μεταμορφώνεται ξανά στην αρχική του κατάσταση και καταπίνει τον ψαρά ολόκληρο.  Σύμφωνα με το θρύλο, το Cirein Croin ήταν τόσο τεράστιο που μπορούσε να τραφεί με αρκετές φάλαινες για ένα μόνο γεύμα.

Βόρεια Σκανδιναβία: Γιόρμουνγκαντρ 

Αυτό το αρχαίο θαλάσσιο φίδι πιστεύεται ότι κατοικούσε στη μεγάλη θάλασσα του Μίντγκαρντ, τον κόσμο των ανθρώπων στη σκανδιναβική μυθολογία. Αν και δεν χαρακτηρίζεται ως ένα αδίστακτο θηρίο που επιθυμεί την ολοκληρωτική καταστροφή όλων όσων βλέπει, ο θρύλος λέει ότι το πλάσμα μπορεί να μεγαλώσει αρκετά ώστε να πιάσει και να περικυκλώσει ολόκληρη τη γη. Αν το φίδι αφεθεί ελεύθερο, ο κόσμος θα καταστραφεί. Ακούγεται αρκετά απειλητικό!

Φινλανδία: Ίκου-Τούρσο

Σε ελεύθερη μετάφραση "ο αιώνιος Turso", ο Ίκου-Τούρσο είναι ο απόλυτος άγριος. Αυτό το γιγαντιαίο πλάσμα από το βυθό μοιάζει με χταπόδι, με μακριά πλοκάμια και βεντούζες. Επίσης, βγάζει φτερά που μοιάζουν με δράκο όταν προκαλείται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις