Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Έρχονται νέες αποχωρήσεις από την κυβέρνηση Mετά τις δύο παραιτήσεις Υπουργών; - Με το...αριστερό ξεκίνησε η δεύτερη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

 


Βαρύ παραμένει το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου που επιχειρεί να διαχειριστεί το ένα πολιτικό «χαστούκι» μετά το άλλο.

Θυμίζουμε πως αυτές τις μέρες, σύμφωνα με τον σχεδιασμό προ πλημμυρών, κυβερνητικά στελέχη θα βρίσκονταν στη ΔΕΘ, όπου μέσα σε πανηγυρικό κλίμα θα παρουσίαζαν τις νέες ταυτότητες.

Είναι ενδεικτικό πως σε λιγότερο από 2 μήνες δύο Υπουργοί έχουν παραιτηθεί (Μηταράκης, Βαρβιτσιώτης), ενώ υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια και για μερικά ακόμα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για νέες παρεμβάσεις στο κυβερνητικό σχήμα με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ιδίως σε πρόσωπα που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τα γεγονότα της Θεσσαλίας.

Το βάρος θα δοθεί σε ό,τι αφορά την Πολιτική Προστασία, μετά και την ολοένα και αυξανόμενη οργή για όσα ΔΕΝ έγιναν σχετικά με την προστασία των πλημμυροπαθών.

Νωρίτερα, ανοικτό το ενδεχόμενο και για άλλες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης μετά και την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ερωτηθείς αν η αλλαγή αυτή είναι και η μόνη είπε:

«Θα επαναλάβω μηδενός εξαιρουμένου ότι όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά άρα κάτι τέτοιο είναι μια διαρκής διαδικασία».

Για την παραίτηση του κ. Βαρβιτσιώτη είπε: «Όλοι κρίνονται είχα πει στην προηγούμενη ενημέρωση», και «μάλιστα μετά τις εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας η απόφαση του υπουργού ήταν αναπόφευκτη και ορθή».

Σχετικά με τις πλημμύρες:

«Είναι δεδομένο ότι όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο πρέπει να διερευνηθούν όλα όσα έγιναν και δεν έγιναν και πρέπει να γίνουν πάντα υπολογίζοντας την διάσταση του φαινομένου. Προφανώς έχουν γίνει έργα και ήταν σημαντικά γιατί προστατεύθηκαν πόλεις και περιοχές. Ήταν τέτοια όμως η σφοδρότητα που μπορεί κανένα από αυτά να μην μπορούσε να την σταματήσει».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις