Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Έλον Μασκ για Ιλιάδα: «Η καλύτερη ιστορία ever» - Ποιος είναι ο αγαπημένος του ήρωας


Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας, Έλον Μασκ, εγκωμίασε την «Ιλιάδα» του Ομήρου μέσω δύο διαδοχικών αναρτήσεων στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Στην πρώτη ανάρτηση που έκανε για την Ιλιάδα, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla δημοσίευσε μία ηχογραφημένη εκδοχή του ομηρικού έπους, παρακινώντας τους ακολούθους του να την ακούσουν. Όπως επεσήμανε:

«Η απίστευτα συναρπαστική ιστορία της Ιλιάδας δημιουργήθηκε για να απαγγέλλεται, επομένως ακούστε την».

Στο χθεσινό post του, ο Μασκ συμπεριέλαβε ένα κλιπ από την ταινία Troy («Τροία») που κυκλοφόρησε το 2004, το οποίο δείχνει «τον Πρίαμο να ικετεύει τον Αχιλλέα να του επιστρέψει την σορό του αγαπημένου του γιου» όπως γράφει στη λεζάντα ο ιδιοκτήτης του X.

Σε απάντηση μίας σχολιάστριας που τον ρωτούσε ποιος είναι ο αγαπημένος του ήρωας της Ιλιάδας, ο Μασκ απάντησε: «Ο Οδυσσέας».

Σε μια ακόμη χθεσινή ανάρτησή του, που περιελάμβανε το link για το ομηρικό έπος σε γραπτή μορφή στα αγγλικά, ο Μασκ χαρακτήρισε την Ιλιάδα ως «την καλύτερη ιστορία που δημιουργήθηκε ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.