Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Μαζική μήνυση κατοίκων – «Έσπασαν επίτηδες το φράγμα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η Φαρκαδόνα»

 


Ότι κάποιοι έσπασαν το φράγμα του Ενιπέα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η Φαρκαδόνα, καταγγέλλουν 30 κάτοικοι της Φαρκαδόνας, οι οποίοι και κατέθεσαν μήνυση στη Δικαιοσύνη.

«Υπάρχει φωτογραφικό υλικό από τα σπασμένα σημεία λέει ο δικηγόρος ενώ καταγγέλλει επίσης πως το ίδιο έγινε και σε φράγμα της Λάρισας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο δικηγόρος των εναγόντων κατηγόρησε ευθέως την τοπική αυτοδιοίκηση ότι, σε συνεννόηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έσπασαν το φράγμα του Ενιπέα, με σκοπό τα νερά των πλημμυρών αντί για την Καρδίτσα να πάνε στα γύρω χωριά, μεταξύ των οποίων και η Φαρκαδόνα.

Ο υπουργός είχε μιλήσει για “fake news” όμως τον διαψεύδουν τα ντοκουμέντα απο βίντεο και μαρτυρίες που κυκλοφορούν.

Οπως είπε, ο δικηγόρος των εναγόντων Γιώργος Μπαρτζώκης μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπάρχει φωτογραφικό υλικό από τα σπασμένα σημεία και κατήγγειλε πως το ίδιο έγινε και σε φράγμα της Λάρισας.

«Στη Φαρκαδόνα έχουν καταστραφεί όλα τα σπίτια. Το νερό ήταν 30 μέτρα και υπάρχει επαγγελματίας που είχε συνεργείο, καταστράφηκαν τα μηχανήματα του. Είναι ζημιά εκατομμυρίων. Το χωριό θα μπορεί να κατοικηθεί σε 2-3 χρόνια», εκτίμησε.

anazitiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις