Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΘ: Μηδενικές εξαγγελίες για τις επιχειρήσεις!! Καμία φοροελάφρυνση – Νέα δυσβάσταχτα βάρη - Ούτε ένα ημίμετρο...

 


Σα να…μην υπήρχε ήταν ο επιχειρηματικός κόσμος για τον πρωθυπουργό κατά την καθιερωμένη του ομιλία από τη ΔΕΘ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε ούτε μία εξαγγελία για εκείνους που παράγουν τον πλούτο και βάζουν «ζεστό» χρήμα στα ταμεία του κράτους: Τις επιχειρήσεις!!

Όχι μόνο τις αγνόησε μη κάνοντας ούτε μία αναφορά σε τυχόν ελαφρύνσεις, αλλά ανακοίνωσε πως θα επιβληθούν νέα δυσβάσταχτα βάρη δίχως κάποιο «αντίβαρο».

Πρώτον και κύριο: Κατακόρυφη αύξηση του μισθολογικού κόστους, με διπλή αύξηση μισθών!

  • Η πρώτη θα έρθει για όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό τον Απρίλιο (αφορά περίπου 600χιλ. υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα), με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει πως θα υπάρξει νέα αύξηση στις κατώτατες αποδοχές.
  • Η δεύτερη αύξηση (και πιο σημαντική) αφορά το «ξεπάγωμα» των τριετών ήδη από τον Ιανουάριο του 2024.

Υπάρχει άμεσος φόβος απολύσεων/περικοπών από χιλιάδες επιχειρήσεις, οι οποίες ελλείψει φοροελαφρύνσεων ενδεχομένως να μην αντέξουν το υψηλό μισθολογικό κόστος!!

Ακολουθεί η ανακοίνωση της υποχρεωτικής ασφάλισης των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων για φυσικές καταστροφές, με τον πρωθυπουργό να εξαγγέλλει ότι θα ανοίξει ο διάλογος για επέκταση της υποχρεωτικότητας σε όλες τις περιουσίες.

Πώς είναι δυνατόν τα νέα βάρη να «απορροφηθούν» χωρίς καμία περικοπή από τις επιχειρήσεις όταν δεν τους παρέχεται καμία ελάφρυνση;; Μήπως αυτό γίνεται επίτηδες για να εγκαταλειφθεί το ¨επιχειρείν” από τους περισσότερους και να στραφούν όλοι στα…σίγουρα «χαρτζιλίκια» του κράτους;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις