Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Arrowhead 140: Οι νέες φρεγάτες της Ινδονησίας θα ενσωματώσουν το τουρκικό σύστημα διαχείρισης μάχης «Advent» [pics]


Σύμφωνα με όσα αναφέρουν διεθνή αμυντικά μέσα ενημέρωσης, η Ινδονησία θα ενσωματώσει το τουρκικής κατασκευής σύστημα διαχείρισης μάχης τύπου «Advent» στις νέες, προηγμένες φρεγάτες τύπου Arrowhead 140. Η ινδονησιανή εταιρεία PT PAL ξεκίνησε την κατασκευή των δύο πρώτων φρεγατών που ονομάστηκαν κλάση «Merah Putih», που έχουν διαστάσεις 140 μέτρων σε μήκος και εκτόπισμα 5.996 τόνων.

Η Ινδονησία απέκτησε το σχέδιο του πλοίου αποκλειστικά από την Babcock International, με την PT PAL να επιβλέπει την κατασκευή, με τη βοήθεια της βρετανικής εταιρείας, ενώ όπως έγινε γνωστό, στις 25 Αυγούστου 2023 διεξήχθη επίσημη τελετή για την τοποθέτηση τροπίδας στις δύο κύριες μονάδες επιφανείας.

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή της τουρκικής εταιρείας, η Havelsan θα εγκαταστήσει στις νέες φρεγάτες το σύστημα διαχείρισης μάχης τύπου «ADVENT» το οποίο, όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει το πλήρες φάσμα των επιχειρησιακών απαιτήσεων μιας σύγχρονης μονάδας επιφανείας.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα σύστημα διοίκησης και ελέγχου που επιτρέπει την πλήρη ενσωμάτωση λειτουργιών τακτικής ζεύξης δεδομένων όπως για παράδειγμα τα Link 11, Link 16, Link 22, ενώ διαθέτει συστήματα που επιταχύνουν τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων από τον χρήστη και προσφέρει ευελιξία στη χρήση νέων οπλικών συστημάτων και αισθητήρων.

Ψηφιακή απεικόνιση του συστήματος διαχείρισης μάχης «Advent» της Havelsan

Η Havelsan έχει αναπτύξει το εν λόγω σύστημα διαχείρισης μάχης με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ικανό να εγκατασταθεί και να χρησιμοποιηθεί σε χερσαίες – επίγειες μονάδες, υποβρύχια αλλά και αερομεταφερόμενες πλατφόρμες. Στην περίπτωση των φρεγατών της Ινδονησίας, έχουν κατατεθεί διάφορες προτάσεις για την εγκατάσταση:

  • ενός συστήματος κάθετης εκτόξευσης 12 κελιών για πυραύλους επιφανείας – αέρος μεσαίας εμβέλειας.
  • ενός συστήματος κάθετης εκτόξευσης 12 κελιών για πυραύλους επιφανείας – αέρος μεγάλης εμβέλειας.
  • ενός συστήματος κάθετης εκτόξευσης 16 κελιών για πυραύλους επιφανείας – επιφανείας.
  • δύο ναυτικά πυροβόλα των 76 χιλιοστών και
  • ένα σύστημα εγγύς αεροπορικής προστασίας (CIWS) μικρής εμβέλειας των 35 χιλιοστών.

Φωτογραφία αρχείου Babcock

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις