Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

OYKPANIKO: Ο Πούτιν βάζει στα σχολεία τον πόλεμο της Δύσης κατά της Ρωσίας

 


Η Μόσχα παρουσίασε νέα σχολικά εγχειρίδια ιστορίας που θα μιλούν για πρώτη φορά για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Παρουσιάζοντας το νέο βιβλίο που απευθύνεται για 17χρονους μαθητές, σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, ο υπουργός Παιδείας της Ρωσίας, Σεργκέι Κραβτσόφ, είπε ότι το υλικό είχε στόχο «να μεταφέρει τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στους μαθητές», που δήλωσε ότι ήταν «αποστρατιωτικοποίηση και αποναζοποίηση» της Ουκρανίας.

Το βιβλίο καλύπτει μια περίοδο από το 1945 έως τον 21ο αιώνα και ο Kravtsov είπε ότι θα βρίσκεται «σε όλα τα σχολεία από την 1η Σεπτεμβρίου».

Το βιβλίο γράφτηκε σε «λίγο λιγότερο από πέντε μήνες», είπε ο Kravtsov.

«Μετά το τέλος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, μετά τη νίκη μας, θα συμπληρώσουμε περαιτέρω αυτό το βιβλίο».

Το βιβλίο περιλαμβάνει ενότητες για τους Ρώσους στρατιώτες που «σώζουν την ειρήνη» το 2014, όταν η Μόσχα προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Μάλιστα η Ουκρανία φέρεται να χαρακτηρίζεται επανειλημμένα ως «ναζιστικό κράτος».

Καταγγέλλει επίσης τις δυτικές κυρώσεις, χαρακτηρίζοντάς τις ως χειρότερες από τον Ναπολέοντα, ο οποίος βάδισε στη Ρωσία το 1812.

Το νέο βιβλίο ιστορίας αναφέρει επίσης ότι ο «κύριος στόχος» της Δύσης είναι να «αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στο εσωτερικό της Ρωσίας» και κάνει τη Μόσχα ως θύμα της δυτικής επιθετικότητας που αγωνίζεται για την ίδια της την ύπαρξη.

Σύμφωνα με τον Guardian:

«Το σχολικό βιβλίο όταν περιγράφει την προέλευση του πολέμου στην Ουκρανία, αναφέρεται στον Πούτιν, ο οποίος έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι η εισβολή στον πόλεμο της Ουκρανίας ξεκίνησε για να «τερματίσει τις μάχες που ξεκίνησαν από τη Δύση». Το ιστορικό βιβλίο περιγράφει επίσης την Ουκρανία ως ένα «τεχνητό κράτος».

Ο βοηθός του προέδρου Βλαντιμίρ Μεντίνσκι επαίνεσε την ταχεία παραγωγή του βιβλίου. «Δεν έχει δημιουργηθεί ποτέ κανένα σχολικό βιβλίο στη χώρα μας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», είπε. «Οι συγγραφείς το έγραψαν σχεδόν με το δικό τους χέρι». Πρόσθεσε ότι το σχολικό βιβλίο παρουσιάζει «την άποψη του κράτους».

Ο Μεντίνσκι φάνηκε να καυχιέται ότι το βιβλίο ξαναέγραφε την ιστορία του παρελθόντος. «Ξαναγράψαμε εντελώς τις ενότητες «70s», «80s», «90s» και «2000s». Ένα νέο τμήμα έχει προστεθεί από το 2014 μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», είπε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις