Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Θα… εξαφανιστούν τα χάρτινα εισιτήρια στα MMM! Πώς θα πληρώνουν οι επιβάτες


 Ελάχιστα θα χρησιμοποιείται το χάρτινο εισιτήριο σε Μετρό και Λεωφορεία!

 Ο νέος τρόπος ηλεκτρονικής πληρωμής θα κάνει την χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς πιο εύκολη, όπως λένε, για όλους.

H πρόσβαση µέσω των χάρτινων εισιτηρίων θα αντικατασταθεί από τα κινητά τηλέφωνα και τις τραπεζικές κάρτες, σύµφωνα µε όσα προανήγγειλε ο αρµόδιος υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας.

Στους επιβάτες θα δοθεί η δυνατότητα χρήσης ενός App, µέσω του οποίου θα πληρώνουν µε την τεχνολογία NFC. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, αντί για εισιτήριο, θα τοποθετούν το κινητό τους σε ειδικό σηµείο (παρόµοιο µε το αντίστοιχο POS κατά τις αγορές) και έτσι οι µπάρες πρόσβασης στους συρµούς θα ανοίγουν.

Ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, έδωσε διευκρινήσεις: Το χάρτινο εισιτήριο καταργηθεί σταδιακά. Θα παραμείνει ως επιλογή αλλά αναμένεται να μειωθεί αρκετά, καθώς το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα κυριαρχήσει!!!

Αν, τώρα, ο επιβάτης έχει χρησιμοποιήσει τα ΜΜΜ λιγότερο από ό,τι προβλέπεται βάσει της μηνιαίας κάρτας και κατά συνέπεια έχει πληρώσει παραπάνω χρήματα, το σύστημα θα κάνει από μόνο του εκκαθάριση! Ειδικότερα, θα επιστρέφει χρήματα στον επιβάτη! Κανείς δεν θα χρειάζεται να προαγοράζει πακέτα (ανά διαδρομές, ημέρα, μήνα κ.ο.κ.)!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις