Τα αμύγδαλα είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ξηρούς καρπούς στην Ελλάδα και όχι άδικα. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη E, που συμβάλλουν στην προστασία του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες και στην υγεία του δέρματος.
Επιπλέον, περιέχουν αρκετή ποσότητα φυτικών ινών και πρωτεΐνης, που βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στη διατήρηση της κορυφαίας φυσικής κατάστασης. Μπορούν να καταναλωθούν ως σνακ ανάμεσα στα γεύματα ή να προστεθούν σε σαλάτες, γλυκά, ψητά, και πολλά άλλα πιάτα για να προσθέσουν γεύση και θρεπτική αξία.
Επιπλέον, τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε αρκετά θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Περιέχουν μεγάλες ποσότητες μαγνησίου, φωσφόρου και κάλιου, τα οποία έχουν σημαντικό ρόλο στην καρδιαγγειακή υγεία και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Η κατανάλωση αμυγδάλων είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για όσους προσπαθούν να μειώσουν το σωματικό τους βάρος. Παρόλο που τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε λιπαρά, τα λιπαρά αυτά είναι αποτελεσματικά για τη ρύθμιση της όρεξης και την παραγωγή της αίσθησης κορεσμού στον οργανισμό. Επίσης, τα αμύγδαλα μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια λίπους στην κοιλιά, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης μεταβολικού συνδρόμου.
Τέλος, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να προσφέρει ωφέλειες στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος, όπως η μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και η βελτίωση της λειτουργίας των αιμοφόρων αγγείων.
Συνεπώς, η κατανάλωση αμυγδάλων αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να διατηρήσουν μια υγιή διατροφή, χωρίς να αποκλείουν τους ξηρούς καρπούς από το μενού τους.
Τα αμύγδαλα είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία.
Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας η μέτρια κατανάλωση ξηρών καρπών μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.
Ειδικά τα αμύγδαλα, έχει βρεθεί ότι αυξάνουν σημαντικά το ποσοστό αντιοξειδωτικών παραγόντων στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνουν την πίεση του αίματος και βελτιώνουν την κυκλοφορία.
Τα αμύγδαλα περιέχουν βιταμίνη Ε, καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και φλαβονοειδή που οι ερευνητές εκτιμούν ότι σε συνδυασμό δρουν ευεργετικά για την υγεία.
Προτείνουν μάλιστα την καθημερινή κατανάλωση 50 γραμμαρίων.
Δείτε στις παρακάτω εικόνες ποιες αλλαγές επιφέρει η καθημερινή κατανάλωση αμυγδάλων:
Μειώνουν την ακμή: Μελέτη σε ανθρώπους με έντονη ακμή έδειξε ότι είχαν 9% λιγότερη βιταμίνη Ε στο αίμα.
Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά γι’ αυτό συμβάλλουν στη θεραπεία της ακμής και την ανάπλαση της επιδερμίδας.
Βοηθούν στην αντιμετώπιση του διαβήτη: Η καθημερινή κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να βοηθήσει τους πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με έρευνες. Τα αμύγδαλα «καθαρίζουν» τις αρτηρίες από την κακή χοληστερόλη και συμβάλλουν στη μείωση του σακχάρου στο αίμα.
Βοηθούν στην επαναφορά του σώματος μετά τον τοκετό: Τα αμύγδαλα βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου και την αύξηση των επιπέδων ενέργειας. Συστήνονται επίσης στις γυναίκες μετά τον τοκετό για ταχύτερη ανάρρωση και «σβήσιμο» των ραγάδων που προκαλεί η εγκυμοσύνη.
Ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία: Τα αμύγδαλα αυξάνουν την εγκεφαλική δραστηριότητα. Ισπανική έρευνα σε 2.208 έγκυες, έδειξε ότι όσες έτρωγαν 75 γραμμάρια την εβδομάδα, γέννησαν πιο έξυπνα παιδιά, κάτι που φάνηκε από γνωστικά τεστ όταν τα παιδιά ήταν 1, 5 και 8 ετών.
Με πληροφορίες απόBright Side
ΠΗΓΗ: Onmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.