Ξεκίνησαν...
Για πρώτη φορά, οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν την πώληση κοτόπουλου φτιαγμένου από ζωικά κύτταρα…
Αυτό επιτρέπει σε 2 εταιρείες από την Καλιφόρνια να παρέχουν σε εστιατόρια κρέας καλλιεργημένο σε εργαστήριο.
Το καλλιεργημένο κρέας καλλιεργείται σε ατσάλινες δεξαμενές χρησιμοποιώντας κύτταρα που προέρχονται από ένα ζωντανό ζώο, ένα γονιμοποιημένο αυγό ή από μια ειδική τράπεζα αποθηκευμένων κυττάρων.
Η κίνηση αυτή, όπως αναφέρεται, φέρεται να εγκαινιάζει μια νέα εποχή παραγωγής κρέατος με στόχο την εξάλειψη της κακοποίησης των ζώων και την δραστική μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της βόσκησης, της καλλιέργειας ζωοτροφών και των ζωικών αποβλήτων.
Ωστόσο, όπως έχετε διαβάσει στο ΕΛ, τα κρέατα εργαστηρίου ενδέχεται, σύμφωνα με έρευνες να πλήττουν χειρότερα το περιβάλλον!
Πέραν τούτου, υπάρχει η άποψη πως τα κρέατα εργαστηρίου θα αντικαταστήσουν την παραδοσιακή κτηνοτροφία, η οποία παρακμάζει λόγω της τεχνητής, κατά πολλούς, ενεργειακής κρίσης, δίνοντας στην όποια εξουσία την δυνατότητα να πάρει τον έλεγχο της παραγωγής φαγητού με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου