Μία μπάλα παγωτό της αγαπημένης τους γεύσης και αυτή με δυσκολία. Το παγωτό δεν μπορεί να λείπει το καλοκαίρι από κανένα σπίτι και όμως οι καταστηματάρχες λένε πως δύσκολα αγοράζεται ποσότητα με το κιλό.
«Η οικογένεια έρχεται και παίρνει 4 χωνάκια να κάνει μία απογευματινή έξοδο, δεν παίρνουν εύκολα το κιλό». Η τιμή του παγωτού στα ζαχαροπλαστεία έχει απογειωθεί, όταν το 2022 για μία μπάλα παγωτό δίναμε από 1,40 μέχρι 2 ευρώ και 30 λεπτά και τώρα θα δώσουμε από 2,5€ μέχρι 3. «Τη ζάχαρη την παίρναμε 0,50€ και έχει πάει 1,50€. Το γάλα το ίδιο, η σοκολάτα έχει πάει και αυτή επάνω», λένε οι καταστηματάρχες.
Παγωτά αξίας… 30€
Σε γνωστά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας, η κάμερα του MEGA εντόπισε premium γεύσεις παγωτών, με την τιμή του κιλού να εκτοξεύεται στα 30€. «Οι τιμές του κιλού αρχίζουν από 22€ και φτάνουν ως 30€ η πιο ακριβή. Σοκολάτα, βανίλια κρέμα, γιαούρτι είναι οι πιο φθηνές που είναι στα 22€, στα 25€ με 28€ είναι το φουντούκι, ό,τι έχει ξηρό καρπό μέσα και το πιο ακριβό είναι το αλατισμένο φιστίκι καϊμάκι που είναι στα 30€».
Για εκείνους που είναι λάτρεις του είδους και ψάχνουν την πιο εκλεκτή γεύση, θα βρουν μέχρι και με ρακόμελο. «Έχει 22,90€ και 24,80€, είναι δύο διαφορετικές τιμές γιατί είναι η simple και κάποιες premium. Υπάρχει η γεύση ρακόμελο, κανέλα με σταφίδες ποτισμένες σε τσικουδιά, είναι κάποιες ιδιαίτερες γεύσεις».
Παγωτά: Ακριβά & στο περίπτερο
Στα ψυγεία των περιπτέρων οι καταναλωτές μόλις μαθαίνουν τις νέες τιμές αφήνουν πίσω στη θέση τους τα παγωτά. Το ξυλάκι από 2 με 2,40€ πέρυσι, τώρα το βρίσκουμε στα 2,80 με 3 ευρώ. Το κυπελάκι κόστιζε 2,40 με 2,70€ και εφέτος το αγοράζουμε από 2,50 μέχρι 3,20€. Ο πύραυλος από 2 με 2,40€, τώρα έχει φτάσει τα 3 ευρώ με 3,40, ενώ το οικογενειακό πέρυσι είχε 8,70 με 10€ και εφέτος ξεκινάει από 13,50 και φτάνει τα 15€. «Στα παγωτά, οι τιμές αλλάζουν ανά εβδομάδα. Οι περισσότεροι τα αφήνουν και φεύγουν τρέχοντας», λένε οι επιχειρηματίες. Μάλιστα, όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, υπάρχουν φόβοι πως οι τιμές στα ψυγεία των παγωτών θα αυξηθούν κι άλλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου