Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Επεισόδιο οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη: Ανέβασαν στο TikTok τη ζακέτα 16χρονου θύματος ως… «λάφυρο» [Βίντεο]


Ένα ακόμη επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου δύο άτομα χτύπησαν με μανία έναν 16χρονο και τον έστειλαν στο νοσοκομείο γιατί… φορούσε ζακέτα του ΠΑΟΚ.

Οι δράστες της επίθεσης κατάφεραν να βγάλουν τη ζακέτα από το θύμα και να την κλέψουν, προκειμένου -όπως αποδείχθηκε- να την παρουσιάσουν ως «λάφυρο».

Μάλιστα, οι δράστες της επίθεσης ανέβασαν στο TikTok το «τρόπαιό» τους, το οποίο ήταν η ζακέτα του θύματος με τα διακριτικά του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο λογαριασμός όπου ανέβηκε το σχετικό υλικό δεν είναι προσωπικός.

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό καταφέρνοντας να συλλάβει τον έναν από τους δράστες, 21 ετών. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα. Πιο συγκεκριμένα, ο συλληφθείς διώκεται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ληστεία (κακουργήματα), επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατοχή και χρήση αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες με αναφορά στον Αθλητικό Νόμο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (πλημμελήματα).

Όλες οι παραπάνω πράξεις είναι κατά συναυτουργία, καθώς, εκτός από τον 21χρονο, στο επεισόδιο συμμετείχε συνεργός του τον οποίο οι Αρχές αναζητούν. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, η ληστεία συνδέεται με αθλητικό τζάκετ που έφερε το ανήλικο θύμα και είχε διακριτικά ομάδας.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία και παραμένει υπό κράτηση. Ενώπιον της εισαγγελέως φέρεται να παραδέχθηκε την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι προηγουμένως ο ανήλικος τον εξύβρισε.

Ο 16χρονος διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύεται με κατάγματα στο πρόσωπο και χτυπήματα στα κάτω άκρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις