Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

TEΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ;;; Υποψήφιος της Ν.Δ., δικηγόρος του κυπριακού κρίκου του Predator

 


Μαρία Ψαρά

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Δεν είναι μόνο η Intellexa, η εταιρεία που εμπορευόταν το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator,

που έστειλε επιστολή-εξώδικο προς την εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παράνομες υποκλοπές, την PEGA.

Αναζητώντας τα εξώδικα της Intellexa, εντοπίσαμε στο αρχείο της PEGA και άλλες επιστολές από τον Κύπριο δικηγόρο Α.Σ. Πρόκειται για το πρόσωπο που η PEGA χαρακτηρίζει «άνθρωπο-κλειδί», σημειώνοντας ότι «ο δικηγόρος Α.Σ. είχε σημαντική επιρροή στη μεταφορά (σ.σ. του κατασκοπευτικού δικτύου) στην Ελλάδα». Στις επιστολές του ζητάει, μεταξύ άλλων, από την επιτροπή να αποσύρει το όνομά του από την έκθεσή της.

Ωστόσο, η έκπληξη δεν αφορά μόνο τις νομικές επιστολές του Α.Σ., αλλά το όνομα του πληρεξούσιου δικηγόρου του: δεν είναι άλλος από τον γνωστό δικηγόρο και υποψήφιο με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. Νικόλαο Κορογιαννάκη!

Πρόκειται για δικηγόρο Αθηνών που εδρεύει τα τελευταία πολλά χρόνια στις Βρυξέλλες, αναλαμβάνοντας κυρίως υποθέσεις της Ν.Δ. και στελεχών της. Εχει διατελέσει επανειλημμένα πρόεδρος της ΝΟΔΕ και πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. των Βρυξελλών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ανήκει στο στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο το όνομά του βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας λόγω της στενής σχέσης του με το κόμμα.

«Ο πελάτης μας δεν έχει καμία σχέση με τα θέματα που αναφέρονται στο σχέδιο έκθεσης, εκτός από το ότι γνωρίζεται κοινωνικά με ορισμένα από τα άλλα πρόσωπα που αναφέρονται στην παράγραφο 92 του σχεδίου έκθεσης και δεν γνωρίζει καθόλου κάποιους από τους άλλους και δεν έχει καμία απολύτως πληροφορία για την ουσία της έρευνας της επιτροπής. Επομένως, ο πελάτης μας δεν βλέπει τη χρησιμότητα της παρουσίας του σε ακρόαση της επιτροπής», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην επιστολή που υπογράφει ο Ν. Κορογιαννάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις