Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Αντίστροφη Mέτρηση για την Κυριακή: AYTH THN ώρα θα Mάθουμε τον Nικητή


 Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε μία εκλογική βραδιά-εξπρές.

Στις 19:00 της Κυριακής – αμέσως δηλαδή μόλις κλείσουν οι κάλπες – αναμένεται να δημοσιευθεί το πρώτο μεγάλο exit poll στα ελληνικά ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Το exit poll θα διεξαχθεί από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO.

Θα διενεργηθεί για λογαριασμό των καναλιών Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse), ενώ στο κοινό exit poll συμμετέχει και το Action24.

Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο αρμόδιος Υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης, τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα για το 80% της επικράτειας θα τα έχουμε στις 21:00.

Μάλιστα μέχρι τα μεσάνυχτα θα έχουν γνωστοποιηθεί και οι σταυροί ανά υποψήφιο.

Προβλέπεται ότι θα διατεθούν 25.000 τάμπλετ στους δικαστικούς αντιπροσώπους μέσω των δήμων.

Για πρώτη φορά εντός της ημέρας των εκλογών θα υπάρχει ανακοίνωση, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για τον αριθμό των εκλογέων που συμμετείχαν, δηλαδή για το ποσοστό της αποχής.

Κάλπες και εκλογικά κέντρα

Ως είθισται, οι κάλπες θα ανοίξουν την ίδια ώρα με κάθε άλλη εκλογική διαδικασία, δηλαδή στις 7 το πρωί.

Οι κάλπες θα μείνουν ανοικτές για 12 ώρες συνεχόμενα.

Οι εκλογείς μπορούν να μάθουν σε ποια εκλογικά κέντρα ψηφίζουν μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr από την πλατφόρμα «Μάθε πού Ψηφίζεις».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις