Σε απόλυτο παραλογισμό οι ΗΠΑ ρισκάρουν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο: Ψηφίζουν νόμο για εισβολή στη Ρωσία και προκαλούν την Κίνα.. Πληθαίνουν τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά Ρωσίας – Κίνας
Σαν «κόκκινος συναγερμός» ηχούν στα αυτιά αναλυτών οι ανησυχητικές δηλώσεις από πλευράς υψηλόβαθμων αξιωματούχων των ΗΠΑ και οι κινήσεις της υπερδύναμης, καθώς δεν προϊδεάζουν για βελτίωση του διεθνούς κλίματος ανησυχίας.
Την τελευταία εβδομάδα πέντε σημεία χρήζουν προσοχής:
1. Στις 3 Μαΐου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken δήλωσε σε συνέντευξή του στο C-Span ότι δεν θα υπάρξει αντίρρηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ εάν η κυβέρνηση της Ουκρανίας επιχειρήσει, ή το πράξει, να δολοφονήσει τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin, υποστηρίζοντας πως έχει δικαίωμα να το κάνει.
Όπως είπε: «Αυτές είναι αποφάσεις που πρέπει να λάβει η Ουκρανία, πώς θα αμυνθεί, πώς θα πάρει πίσω το έδαφός της, πώς θα αποκαταστήσει την εδαφική της ακεραιότητα και την κυριαρχία της».
2. Επίσης, στις 3 Μαΐου, η ιαπωνική υπηρεσία ειδήσεων Nikkei Asia είχε τίτλο «Το ΝΑΤΟ θα ανοίξει γραφείο στην Ιαπωνία» και ανέφερε ότι «το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να ανοίξει ένα γραφείο συνδέσμου στο Τόκιο της Ιαπωνίας, το πρώτο του είδους του στην Ασία».
Ο Οργανισμός του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στοχεύει τώρα να γίνει όχι μόνο η αντι-ρωσική στρατιωτική συμμαχία της Αμερικής, αλλά και η αντικινεζική στρατιωτική συμμαχία της Αμερικής, η οποία θα υποστηρίξει την απόσχιση της κινεζικής επαρχίας της Ταϊβάν (από το 1972 η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επίσημα αναγνωρίσει την Ταϊβάν) από την Κίνα, όπως αρνείται να υποστηρίξει την απόσχιση της Κριμαίας και τριών άλλων επαρχιών της Ουκρανίας από τη Ρωσία.
Η Αμερική και το ΝΑΤΟ της αρνούνται ότι είναι είτε αντιρωσικοί είτε αντικινεζικοί και επιμένουν ότι αντίθετα επιδιώκουν απλώς αλλαγή καθεστώτος και στις δύο χώρες, έτσι ώστε τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα να παρέχουν δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα όπως κάνει η κυβέρνηση της Αμερικής.
3. Το Κογκρέσο των ΗΠΑ εξετάζει τώρα μια νομοθεσία που προωθείται ως «Ψήφισμα Νίκης της Ουκρανίας» με τον επίσημο τίτλο «H.Res.322 για τη νίκη της Ουκρανίας» και η οποία δηλώνει ότι «αποτελεί πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών να βλέπουν την Ουκρανία νικήτρια έναντι της εισβολή και να αποκαθιστά τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορά της του 1991».
Αυτό θα απαιτούσε την πλήρη ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Εάν συμβεί, τότε σχεδόν σίγουρα ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin είτε θα παραιτηθεί είτε θα ανατραπεί και θα αντικατασταθεί από έναν ηγέτη που θα εγκρίνει η αμερικανική κυβέρνηση.
Aν δεν συμβεί, τότε το Κογκρέσο και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι ήδη υποχρεωμένοι, με τη θέσπιση νόμου αυτού του Ψηφίσματος, να εισβάλουν στη Ρωσία για να επιτύχουν με άμεση στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ ό,τι δεν κατάφερε ο στρατός της Ουκρανίας.
Αυτή η εισβολή στη Ρωσία από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους θα αποτελούσε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!
4. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη δεσμευτεί αμετάκλητα να ανακαλέσει την προηγούμενη αναγνώρισή της ότι η Ταϊβάν είναι μέρος της Κίνας, αλλά, αν τελικά το κάνει, όπως συζητά, μαζί με τους συμμάχους της θα βρεθούν σε πόλεμο εναντίον της Κίνας, που θα σήμαινε επίσης έκρηξη Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Επίσης, πρόσφατα ανακοίνωσαν νέα στρατιωτική βοήθεια 500 εκατ. δολάρια προς την Ταϊβάν σε μια άκρως προκλητική ενέργεια προς την Κίνα.
5. Υπάρχει επίσης υπό εξέταση από το Κογκρέσο των ΗΠΑ «Ο περιοριστικός νόμος» ένα σχέδιο που θα μπορεί να θεσπίσει στρατιωτικό νόμο σε όλα τα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ, προετοιμάζοντας μια επίσημη και περιεκτική κήρυξη στρατιωτικού νόμου στην Αμερική.
Μέσω αυτής της ολοκληρωτικής λογοκρισίας, το κοινό των ΗΠΑ θα γνωρίζει, τόσο για τη Ρωσία όσο και για την Κίνα (και οτιδήποτε άλλο) μόνο ό,τι θα κρίνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, πως επιτρέπεται στους Αμερικανούς να γνωρίζουν.
Και αυτό θα διευκόλυνε πάρα πολύ το Κογκρέσο να δηλώσει δημόσια ότι η Αμερική βρίσκεται σε πόλεμο τόσο εναντίον της Ρωσίας όσο και της Κίνας.
Άρα: οι νομοθετικές προετοιμασίες για να γίνει αυτό «Συνταγματικά» (με εξαίρεση την παράβαση μόνο της Πρώτης Τροποποίησης) έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή.
bankingnews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου