Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Κλιμάκωση!! Οι BPETANOI έδωσαν πυραύλους βεληνεκούς έως 400χλμ. στους Ουκρανούς

 


«Θα απαντήσουμε», η πρώτη ρωσική αντίδραση.

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαίωσε ότι προμηθεύει στην Ουκρανία πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς που ζήτησε για τον αγώνα του κατά των ρωσικών δυνάμεων εισβολής.

Ο πύραυλος κρουζ Storm Shadow έχει βεληνεκές πάνω από 250 χιλιόμετρα (155 μίλια), σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Υπό προϋποθέσεις το βεληνεκές τους αγγίζει τα 400χλμ.

Αντίθετα, οι πύραυλοι Himars που παρέχονται από τις ΗΠΑ που χρησιμοποιούνται από την Ουκρανία έχουν βεληνεκές μόνο περίπου 80 km (50 μίλια).

Σύμφωνα με το BBC, που επιβεβαίωσε πρότερη είδηση του CNN, όπλα θα δώσουν στην Ουκρανία νέες δυνατότητες καθώς προετοιμάζει μια αντεπίθεση κατά της Ρωσίας.

Πυροβολούνται από αεροσκάφη, επομένως η μεγαλύτερη εμβέλεια σημαίνει ότι οι Ουκρανοί πιλότοι θα μπορούν να παραμείνουν πιο μακριά από τις πρώτες γραμμές.

Μόλις εκτοξευθεί, το Storm Shadow πέφτει σε χαμηλό υψόμετρο για να αποφύγει τον εντοπισμό από τα εχθρικά ραντάρ, προτού κλειδώσει στο στόχο του με έναν ανιχνευτή υπέρυθρων.

Η ανακοίνωση έγινε στη Βουλή των Κοινοτήτων από τον Υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας.

Ο Γουάλας είπε ότι οι πύραυλοι θα «επιτρέψουν στην Ουκρανία να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις που βασίζονται σε κυρίαρχο έδαφος της Ουκρανίας».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πληροφορία αυτή πως «οι ένοπλες δυνάμεις μας θα δώσουν την κατάλληλη απάντηση».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις