Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Εκλογές 2023: Τον κωδικό… μονοεδρικές ενεργοποιεί ο Μητσοτάκης


 Τον «κωδικό»… μονοεδρικές ενεργοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο να παραμείνουν -όπως έγινε και το 2019- στη Νέα Δημοκρατία.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού, ο πρωθυπουργός επισκέπτεται σήμερα την Κεφαλλονιά, μιλώντας το πρωί στο Ληξούρι και το μεσημέρι στο Αργοστόλι. Στόχος της Πειραιώς είναι να κερδίσει τις μονοεδρικές, που έχουν αυξηθεί από επτά σε εννιά, καθώς εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει απώλειες από τα αριστερά του και από το ΠΑΣΟΚ, κάτι που θα ανακόψει τα σχέδιά του για να αντιστρέψει το κλίμα. Στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι εάν επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα ανάψει… πράσινο για αυτοδυναμία στις πιθανές εκλογές του Ιουλίου.

Με την επιστροφή του από την Κεφαλλονιά, ο κ. Μητσοτάκης θα εμφανιστεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και στη Μάρα Ζαχαρέα, ενώ αύριο θα κάνει περιοδεία σε Ηλεία και Πάτρα και το Σάββατο θα είναι στην Εύβοια. Στην Ηλεία, η Ν.Δ. κέρδισε το 2019 με βραχεία κεφαλή και στην Πάτρα ηττήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Εύβοια, που το βόρειο κομμάτι της δοκιμάστηκε από τις φωτιές του 2021, ο κ. Μητσοτάκης θα αναδείξει τις προσπάθειες που έχουν γίνει με σχεδιασμό και πρόγραμμα ώστε να γίνει μια νέου τύπου ανάπτυξη. Ο στόχος του είναι να συσπειρώσει τις δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας.

Χθες, ο πρωθυπουργός περιόδευσε σε μία «δύσκολη» για τη Ν.Δ. περιοχή, τη Β’ Πειραιώς, και απευθυνόμενος στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να τον υποδεχθούν στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια τόνισε:

«Ερχομαι, φίλες και φίλοι, από μία πολύ ωραία επίσκεψη, την οποία έκανα στα ναυπηγεία του Περάματος, και αναφέρομαι ειδικά στη ναυπηγοεπισκευαστική μας ζώνη, διότι σηματοδοτεί την προσήλωση την οποία δώσαμε όλα αυτά τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Είδα ναυπηγεία τα οποία σφύζουν από ζωή, παραπάνω από 10.000 άνθρωποι δουλεύουν στο Πέραμα, τα ναυπηγεία της Ελευσίνας σώθηκαν από αυτή την κυβέρνηση από βέβαιο κλείσιμο, 700 θέσεις εργασίας διασώθηκαν, άλλες 1.300 θα δημιουργηθούν.

Ετσι αντιλαμβανόμαστε, φίλες και φίλοι, στην πράξη την προοδευτική κοινωνική πολιτική. Και αναφέρομαι σε αυτό διότι, ξέρετε, πολλοί επικαλούνται και φορούν το μανδύα του προοδευτικού, αλλά αναρωτιέμαι εάν τελικά υπάρχει πιο προοδευτική πολιτική από αυτήν η οποία δημιουργεί θέσεις εργασίας με καλά πληρωμένους μισθούς και βγάζει κόσμο από την ανεργία. Και αναφέρομαι ειδικά σε αυτήν την παράμετρο, διότι μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει διαχρονικά ότι μπορεί να φέρει την ανάπτυξη, να φέρει τις επενδύσεις και να φέρει περισσότερες και πιο καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Ελλάδα του 2023 δεν είναι η Ελλάδα του 2012, δεν είναι η Ελλάδα του 2015, δεν είναι η μαύρη Ελλάδα που παρουσιάζεται στα τηλεοπτικά σποτ του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια χώρα η οποία πατάει καλά στα πόδια της. Είναι μια χώρα αισιόδοξη. Είναι μια χώρα φωτεινή. Είναι μια χώρα που μπορεί να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη σιγουριά, με μεγαλύτερη αισιοδοξία, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

«Τσίπρας – Βαρουφάκης να πάψουν να ψαρεύουν σε θολά νερά»

Ο κ. Μητσοτάκης ανέβασε αρκετά τους τόνους αναφερόμενος τόσο στη Χρυσή Αυγή όσο και στο κόμμα Κασιδιάρη, λέγοντας: «Επειδή βρίσκομαι εδώ στη Νίκαια, μια περιοχή με πολύ έντονο πολιτικό συμβολισμό, δεν μπορώ να μην κάνω και ένα σχόλιο για τις πρόσφατες εξελίξεις. Και αναφέρομαι συγκεκριμένα στην απόφαση του Τμήματος του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει την κάθοδο των φονιάδων της Χρυσής Αυγής στις εθνικές εκλογές. Υψώσαμε ένα ανάχωμα Δημοκρατίας. Ηταν μια μάχη για τη Δημοκρατία, την οποία κερδίσαμε. Αναρωτιέμαι όμως πώς αισθάνονται σήμερα αυτοί οι οποίοι ήταν απόντες από αυτή τη μάχη, την οποία έπρεπε να τη δώσουμε όλοι μαζί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε ποτέ τη νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, πάνω στην οποία πάτησε η επιχειρηματολογία του Τμήματος του Αρείου Πάγου. Αρνήθηκε να καταθέσει υπόμνημα στον Αρειο Πάγο υποστηρίζοντας το αυτονόητο, ότι ουσιαστικά πίσω από το κόμμα το οποίο διεκδικούσε την κάθοδο στις εκλογές κρύβεται μία εγκληματική οργάνωση που έχει καταδικαστεί για τη χρήση εγκληματικής βίας. Είχε τη δυνατότητα, ακούστε το αυτό, διότι έγινε μία τελευταία μεγάλη προσπάθεια να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ υπόμνημα μαζί με τη Νέα Δημοκρατία και μαζί με το ΠΑΣΟΚ», τονίζοντας ότι Τσίπρας – Βαρουφάκης ήταν οι θλιβερές εξαιρέσεις και ζήτησε έστω και τώρα «να πάψουν να ψαρεύουν στα θολά νερά της οργής, της διαμαρτυρίας, του θυμού, αυτά τα νερά που τους έφεραν κάποτε την Ακρα Αριστερά μαζί με την Ακρα Δεξιά ενωμένες στις πλατείες του θυμού και του αντιμνημονιακού αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις