Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Ο Πούτιν δασκάλεψε τον Σι: Δείτε που έβαλε τους πολιτικούς νάνους Μακρόν και Ούρσουλα να κάτσουν, vid - Mακρόν – Σι Τζινπίνγκ: Κοινή δήλωση για «επιστροφή της ειρήνης» στην Ουκρανία


 Πλήρης η αποτυχία της ευρωπαϊκής σφήνας στις σχέσεις Μόσχας-Πεκίνου

Απέτυχε η προσπάθεια του να μπει σφήνα στις σχέσεις Ρωσίας-Κίνας από διεθνιστές πολιτικούς της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, και η προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν, έμοιαζαν με ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑΝΟΥΣ, εμπρός στον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ και έτσι αντιμετωπίστηκαν!

Ειδικότερα, ο Κινέζος ηγέτης έβαλε και τους δύο να κάτσουν σε τραπέζι ανάλογο με το τεράστιο τραπέζι του Κρεμλίνου για να φανερώσει την απόσταση που χωρίζει πλέον την Ανατολή από την φτωχοποιημένη και απελπισμένη Δύση. Μάλλον τον δασκάλεψε ο Ρώσος πρόεδρος ή έχουν τους ίδιους… συμβούλους!!!

Άσχημα σχολιάστηκε η κίνηση του Εμμανουέλ Μακρόν να έχει το ένα χέρι στην τσέπη…

Η αποτυχία της επίσκεψης των δύο Ευρωπαίων πολιτικών στην Κίνα είναι πρώτο θέμα στην Ρωσία!!!


ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ:

Στην κοινή δήλωση δεν αναφέρεται η Ρωσία, δεν ζητείται η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, ούτε καταδικάζεται η στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία
ΟΚινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δεσμεύτηκε σήμερα να «υποστηρίξει κάθε προσπάθεια για την επιστροφή της ειρήνης στην Ουκρανία», σύμφωνα με την κοινή δήλωση που εκδόθηκε στο τέλος της επίσκεψης στην Κίνα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Οι δύο χώρες «αντιτίθενται στις ένοπλες επιθέσεις εναντίον των πυρηνικών σταθμών και των άλλων πυρηνικών εγκαταστάσεων μη στρατιωτικού χαρακτήρα» και υποστηρίζουν το Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) «για την εγγύηση της ασφάλειας του σταθμού της Ζαπορίζια».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην κοινή δήλωση δεν αναφέρεται η Ρωσία, δεν ζητείται η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία, ενώ επίσης δεν καταδικάζεται η στρατιωτική επέμβαση του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η κοινή δήλωση αναφέρει «τη σημασία όλες οι (εμπλεκόμενες) πλευρές στη σύγκρουση» να σέβονται «επακριβώς» το ανθρωπιστικό διεθνές δίκαιο.

Την Πέμπτη στο Πεκίνο, ο Μακρόν είχε προτρέψει τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ να «φέρει τη Ρωσία στα λογικά της» έναντι της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που ολοκληρώθηκε με εκκλήσεις για ειρηνευτικές διαβουλεύσεις.

Από τη γαλλική πλευρά, διαβεβαιώνουν ότι ο Σι Τζινπίνγκ δηλώνει πρόθυμος να τηλεφωνήσει για πρώτη φορά μετά την έναρξη της σύγκρουσης στον Ουκρανό ομόλογό του, παρότι διευκρίνισε ότι θα το κάνει «την ώρα που ο ίδιος θα αποφασίσει».

Μια πρωτοβουλία που βέβαια δεν εμφανίζεται στα κινεζικά πρακτικά ούτε στην κοινή δήλωση.

Η Κίνα και η Γαλλία επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να προωθήσουν τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, του πυρηνικού αφοπλισμού και την ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας, αναφέρεται επίσης στην κοινή δήλωση που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Οι δύο χώρες υποστηρίζουν όλες τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της ειρήνης στην Ουκρανία βάσει του διεθνούς δικαίου και των αρχών του Χάρτη του ΟΗΕ και αντιτίθενται στις ένοπλες επιθέσεις σε εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας, μετέδωσε το Xinhua.

Η Κίνα και η Γαλλία επιθυμούν να συνεργαστούν για την επίλυση των οικονομικών δυσκολιών των αναπτυσσόμενων οικονομιών και των αναδυόμενων  αγορών, αναφέρεται στην κοινή δήλωση.

Και οι δύο χώρες τόνισαν την υποστήριξή τους σε ένα πολυμερές εμπορικό σύστημα βασισμένο σε κανόνες του οποίου πυρήνας είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, σύμφωνα με την κοινή δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις