Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Όρτυξ ο λακτοκούντουρος και η Tραπεζοκρατία ή το ποιείν αναλόγως….


 Όρτυξ ο λακτοκούντουρος και η Τραπεζοκρατία ή το ποιείν αναλόγως….

Εις τα βιβλία πριν την Καινή Διαθήκη περί της Παλαιάς Διαθήκης που είναι αι 10 Εντολές, αναφέρονται δύο περιστατικά με τους όρτυκες ή λακτοκούντουρους.

Οι Εβραίοι έφυγαν εις την έρημον και γόγγυζαν δι’ έλλειψη φαγητού και ύδατος. Ήρθε το μάνα εξ’ ουρανού. Μετά σε κάποια φάση όπου διαμαρτύρωνταν επιτακτικώς λέγει εις τον αρχηγόν των διαμαρτυρώμενων [δεν είναι τυχαίοι οι Προτεστάντες, έκτοτε υπάρχουν !] ο Μωΰσης: σήμερα θα φάτε κρέας. Κρέας διερωτάται εκείνος; Μα πώς;

Εις την συνέχεια σμήνοι όρτυκων λακτοκούντουρων εμφανίστηκαν και οι άνθρωποι έτρεχαν και τα έπειαναν με τα χέρια αφού κουράζονται εύκολα τα πτηνά αυτά.

Η δεύτερη αναφορά, είναι έναν αντίπαλον στρατόπεδον των Ισραηλιτών ισχυρόν. Ο Θεός τους έστειλε όρτυκες λακτοκούντουρους και τόσους πολλούς σύναξαν και έφαγαν που έγιναν ράθυμοι και βαρετοκοίλιοι, ώστε την επομένη ούτε όρεξη είχαν διά μάχη ούτε την ανάλογη ευελιξία και κατασφαγιάστηκαν.

Με το ίδιον αγαθόν, τους όρτυκες λακτοκούντουρους δύο διαφορετικά αποτελέσματα, τους τρώς αλλά πιθανόν να σε φάνε επειδή τους έφαγες ! Εις την έρημον ήσαν χωρίς εχθρούς πλησίον, παρα το πεδίον της μάχης ήσαν κατ’ έναντι εχθρών, αμφιπαραδειγματισμός και αμφοπαραδειγματισμός του Εξαρτάται και βεβαίως εις το Εξαρτάται συμπεριλαμβάνεται η Πρόνοια Θεού ή τύχη ! Και τούτον ισχύει διά κάθε περίσταση που συναντάμε !

Η τύχη καθορίζει εάν η ολβιότητα των όρτυκων λακτοκούντουρων είναι αγαθή ή κακή !

Το ίδιον ισχύει με την Τραπεζοκρατία, σε δανείζει και προσφέρει χρήμα, απολαύσεις, πολυτέλειες, κακομαθήσεις και ύστερα λόγω ραθυμία και έλλειψη εκπαίδευσης και ευφυΐας εκ της πλύσης εγκεφάλου και Νοοχειραγωγήσεως σε κατασφάζει !

Το δανεικόν χρήμαν μπορεί να σε σώζει, το δανεικόν χρήμαν μπορεί να σε κατασφάξει. Ο Τραπεζίτης είναι ο καλύτερος και ο χειρότερος εχθρός σου συνταυτοχρόνως, που σημαίνει είναι ψεύτικος φίλος και αληθινός εχθρός !

Φόβου τους Δαναούς και δώρα φέροντες, φόβου τες Τράπεζες ό,τι και εάν αποφασίζουν, μην τις εμπιστεύεσαι, μην εμπιστεύεσαι κανέναν μεγιστάνα του χρήματος, έχει ήδη σκεφθεί και τροχιοδρομήσει το κέρδος του να είναι η καταστροφή σου, διότι όσον ζης και αναπνέεις ελεύθερος του λείπει ένας βαθμός, μία λεπτομέρεια κυριαρχίας !

Με σύνεση λοιπόν, σημαίνει να είσαι λιτός, λιτοδίαιτος, σώφρων σημαίνει άνευ απληστίας και απληστείας συναίσθημα.

Τρώγε με φειδώ τους όρτυκες λακτοκούντουρους και σε πονηρούς καιρούς μην τους τρώς καθόλου εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι κυκλοφορούν φόλες αλά Δούλιον [Δούρειον] Ίππον !

Οι ημέρες που περνούμε γεμάτες με φόλες φαντασμαγορικές, γοητευτικές, ιατρικές που ύστερα αντιστρέφονται 180ο και γίνονται αιφνίς σε αναπάντεχες και απροσδόκητες φόλες = Fallες ! Καλύτερα να κτίσεις πολλές φωλειές μυστικές !

Παναγιώτης Δίας

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις