Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Πολιτική «θύελλα» με Γεωργούλη – Ποιά είναι η γυναίκα που Kατήγγειλε

 


Ενόχληση στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως για την ύπαρξη της καταγγελίας...

Θύελλα έχουν προκαλέσει οι φερόμενες αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα (17/4) για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη ο οποίος παραιτήθηκε και τέθηκε εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από καταγγελία σε βάρος του από γυναίκα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, την Ελένη Χρονοπούλου!

Ακολούθως, ήρθη και η ασυλία του.

Η καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου έγινε το 2020 και φέρεται να αφορά παρενόχληση.

Το περιεχόμενο της καταγγελίας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί, έχοντας ήδη προκαλέσει τις σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων, με το ΠΑΣΟΚ από την μια να μιλά για «βαρύ ποινικό αδίκημα» και την ΝΔ να καταθέτει σειρά από ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ για απάντηση.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Από την Κουμουνδούρου παρουσιάζεται ως μονόδρομος η αποπομπή του Αλέξη Γεωργούλη από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από τη στιγμή που, όπως ανακοινώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπήρξε αίτημα των βελγικών εισαγγελικών αρχών για άρση της ασυλίας του.

Ωστόσο δεν να υπάρχει κάποια επίσημη δήλωση και αυτό που αφήνεται να διαρρεύσει είναι πως υπάρχει έντονη ενόχληση προς το πρόσωπό του, επειδή δεν είχε ενημερώσει εγκαίρως για την ύπαρξή της καταγγελίας.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΣΑ

Η καταγγέλλουσα είναι νομική σύμβουλος στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές αλλά συγχρόνως φέρεται να είναι στενή συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, και συγχρόνως μέλος ανώτερου συλλογικού οργάνου του κόμματός.

Συγκεκριμένα, εργάζεται στον Τομέα Δικαιοσύνης της Κομισιόν, και είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις