Επιμέλεια: Στράτος Ιωακείμ
Ο υπουργός Επικρατείας επιβεβαιώνει το τετ α τετ με τον παραιτηθέντα αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου όμως αρνείται πως υπήρξε «παζάρεμα» για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη.
Βαριά η σκιά στο Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις Χρήστου Τζανερρίκου για προσπάθεια επηρεασμού του από ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα με ανταλλάγματα την τοποθέτηση του σε Ανεξάρτητη Αρχή.
Κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να αποδομήσουν τα λεγόμενα του παραιτηθέντα αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου εξαπολύοντας λυσσαλέα επίθεση, δυναμιτίζοντας περαιτέρω το κλίμα με τον ΣΥΡΙΖΑ να χρεώνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «γίνεται ο μεγαλύτερος χορηγός της Ακροδεξιάς».
Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη του κ. Τζανερρίκου που έκανε γνωστό (iEidiseis) πως πέρα απ' τον Γ. Γεραπετρίτη είχε συνάντηση και με δεύτερο ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο πριν την παραίτησή του εξαιτίας της επίμαχης τροπολογίας για το μόρφωμα Κασιδιάρη.
Μάλιστα ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, εμφανώς ενοχλημένος από τη στάση της κυβέρνησης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποκαλύψει ποιον ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα εννοούσε.
«Δεν υπάρχει κανένα παζάρεμα»
Με τα σύννεφα να πολλαπλασιάζονται πάνω από το Μαξίμου, ο Γιώργος Γεραπετρίτης επέμεινε στο μονότονο αφήγημα πως «δεν υπάρχει καμία απολύτως ανταλλαγή, δεν υπάρχει κανένα παζάρεμα» ευλογώντας τα γένια της κυβέρνησης που «είναι αξιών και δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση».
Ο Γ. Γεραπετρίτης σε ερώτηση δημοσιογράφων (από το Ηράκλειο όπου βρίσκεται για την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΝΔ), ανέφερε: «βεβαίως είχα εκτενή διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου και με την πρόεδρο και με τον αντιπρόεδρο, τον κ. Τζανερίκο, στο πλαίσιο των διατάξεων και σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά ζητήματα, δεν υπήρξε όμως καμία απολύτως συζήτηση γι' αυτά τα οποία αναφέρονται».
Παρέμβαση για το θέμα που έχει προκύψει έκανε ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Κοινωνικής Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Ξενοφών Κοντιάδης, σχολιάζοντας πως «αν είναι ακριβείς οι δηλώσεις του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του ΑΠ, τότε πρόκειται όχι απλώς για αντισυνταγματική παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική λειτουργία αλλά για κακουργηματικές πράξεις, άρα πρέπει να επιληφθεί αμέσως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (άρθ. 167A και 237 Ποινικού Κώδικα)».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου