Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Αρσάκειο: Τα πρώτα λόγια της μητέρας για το άγριο bullying στο παιδί της - «Τώρα πάμε σε πόλεμο, δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη»


Bullying στο Αρσάκειο: «Τώρα πάμε σε πόλεμο, δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη», τόνισε η μητέρα του 15χρονου μαθητή του Αρσακείου που έπεσε θύμα bullying από έξι συμμαθητές του.

Μιλώντας στο Live News στο MEGA η μητέρα του 15χρονου μαθητή, του οποίου έδεσαν στον λαιμό πετονιά οι συμμαθητές του την περασμένη Παρασκευή, αποκάλυψε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό σχολικού εκφοβισμού και τόνισε ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο ιδιωτικό σχολείο.

«Εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε στα μετόπισθεν, γιατί προσπαθούμε να προστατεύσουμε την οικογένειά μας», ανέφερε αρχικά η μητέρα του 15χρονου για το bullying στο παιδί της και πρόσθεσε: «Ο γιος μου έχει πάρα πολύ μεγάλη υποστήριξη. Οι μαθητές του δίνουν μηνύματα πάρα πολύ ενθαρρυντικά, υπάρχουν βέβαια και αντιδράσεις τύπου “σιγά, τι έπαθες;”. Αυτά, όμως, είναι μεμονωμένα περιστατικά. Αυτή τη στιγμή προσπαθεί και το παιδί να τοποθετηθεί σε όλο αυτό που του έχει συμβεί. Έγινε ξαφνικά σαν έκρηξη μπροστά του. Αν τον ρωτούσατε την Παρασκευή θα έλεγε “δεν θέλω να πάμε στην Αστυνομία”, ήταν καθαρά δική μου απόφαση. Καθαρά όμως. Ο ίδιος έλεγε “όχι μαμά, σε παρακαλώ. Του είπα δεν υπάρχει περίπτωση, τώρα είναι πόλεμος. Θα πάμε. Μέχρι τώρα δίναμε μικρές μάχες, τώρα πάμε σε πόλεμο. Δεν παίζω με τη ζωή σου. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει το σχολείο με τις δικές του ενέργειες. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη. Θα με ενδιέφερε αν έβλεπα ότι είναι ένα οργανωμένο σχολείο, που ενδιαφέρεται για την προστασία των μαθητών του».

Από τη μεριά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου, Σπύρος Δημητρίου, τόνισε ότι ευθύνες θα αναζητηθούν και στους γονείς των νταήδων αλλά και στο σχολικό περιβάλλον.

«Η μητέρα βγαίνει μπροστά προκειμένου για πρώτη φορά να περάσει ένα μήνυμα στις οικογένειες όλων των παιδιών που βιώνουν τέτοιες συμπροφορές και κουκουλώνονται στον βωμό της κοινωνικής ειρήνευσης στη μαθητική κοινότητα.

»Θα ερευνήσουμε όχι μόνο τα υποτυπώδεις διοικητά μέτρα ευθύνης των ανήλικων δραστών, αλλά τόσο τους ανθρώπους που εποπτεύουν τη μαθητική και κοινωνική ζωή τους (κηδεμόνες, γονείς) και στο σχολικό περιβάλλον.

«Ζήτησαν από τα παιδιά να πουν πιο φοβάται»

Ο δικηγόρος της οικογένειας, προχώρησε και σε μια καταγγελία για το Αρσάκειο που προκαλεί εντύπωση.

Όπως είπε, χθες η διευθύντρια του Γυμνασίου μάζεψε τους μαθητές και τους ρώτησε ονομαστικά αν φοβούνται στο σχολείο. Έπειτα, απευθυνόμενη στον 15χρονο τον ρώτησε αν φοβάται και όταν εκείνος αποκρίθηκε «ναι», του είπε ότι απορεί με αυτήν του την στάση, καθώς και αυτός, όπως και όλοι οι μαθητές, έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια σχολικού εκφοβισμού.

«Κανένα παιδία δεν απάντησε γιατί αισθάνθηκαν αμηχανία. Αν έχουν καταγγελθεί παρόμοια περαστικά που αφορούν το σχολείο και αυτό δεν έχει δράση, στοιχειοθετείτε και το ποινικό αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία», κατέληξε ο δικηγόρος.

To LIVE NEWS αποκάλυψε σήμερα την επιστολή που στάλθηκε στους γονείς των παιδιών που φοιτούν στο Αρσάκειο, μία ημέρα πριν το επεισόδιο με τη πετονιά στο 15χρονο αγόρι.

Στην επιστολή, η οποία ήταν ενημέρωση για την αύξηση των διδάκτρων, γίνεται αναφορά για την ασφάλεια των μαθητών.

«ΨΥΧΙΚΟ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

(…) Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να φοιτούν οι μαθητές/μαθήτριές μας σε ασφαλές, καταλλήλως και εντατικά εποπτευόμενο σχολικό περιβάλλον, ώστε να προλαμβάνουμε και να αποφεύγουμε δυσάρεστα φαινόμενα τα οποία πληροφορούμεθα καθημερινώς από τα Μέσα Ενημέρωσης».

Το ερώτημα είναι εάν η διοίκηση είχε γνώση για φαινόμενα bullying και όσων άλλων καταγγέλλουν οι γονείς των μαθητών ότι συμβαίνουν εντός του σχολείου.

«Ήταν αυτή η ομάδα παιδιών που προκαλούσε ζητήματα. Συνεχείς ειρωνείες μες την τάξη. Θράσος, κορόιδευαν παιδιά. Κάτι προσπαθούσανε να κάνουν. Τους κάνανε συστάσεις, επιπλήξεις, αλλά μέχρι εκεί. Και το χειρότερο είναι ότι μάλλον δεν θέλουν να διαταράξουνε και την σχέση μ’ αυτά τα έξι παιδιά που μάλλον τα βλέπουνε και σαν έξι πελάτες. Και τα παιδιά το έχουν εισπράξει αυτό», λένε γονείς, μαθητών του σχολείου.

Bullying στο Αρσάκειο: Επέστρεψε στην τάξη του ο 15χρονος – Η ανακοίνωση του σχολείου

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων αναφορικά με την υπόθεση bullying σε βάρος του 15χρονου μαθητή, ο οποίος έχει επιστρέψει πλέον στο σχολείο.

«Μιλήσαμε με το παιδί, φαίνεται καλά», αναφέρει στην κάμερα του ΣΚΑΪ μαθητής του σχολείου που τον γνωρίζει, προσθέτοντας: «Στο σχολείο ήρθαν και αυτοί που του το έκαναν αυτό».

Bullying στο Αρσάκειο: Η ανακοίνωση του σχολείου

Την ίδια ώρα, στην ανακοίνωση του σχολείου αναφέρεται: «Η Διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων δεν έχει προβεί σε δηλώσεις, αποφεύγοντας να παρέμβει σε μια διαδικασία που βρίσκεται εν εξελίξει, ακολουθώντας αυστηρά τη σχολική νομοθεσία και μάλιστα μια διαδικασία που αφορά σε ανήλικους μαθητές και τους γονείς τους.

Η Διεύθυνση του συγκεκριμένου Σχολείου μάς πληροφορεί ότι περατώθηκε ήδη η προβλεπόμενη διερευνητική διαδικασία (λήψη καταθέσεων των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους καθώς και εκπαιδευτικών) και το θέμα υποβάλλεται στον Σύλλογο Διδασκόντων του συγκεκριμένου Γυμνασίου, αρμόδιου να λάβει αποφάσεις επί του θέματος. Ο Σύλλογος έχει κληθεί να συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη (11 Απριλίου) με παράλληλη προβλεπόμενη κλήτευση των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους.

Παράλληλα χωρεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε και η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, ώστε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Από την διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις