Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο Τραμπ, δήλωσε «αθώος» για τις 34 κατηγορίες στην υπόθεση της πορνοστάρ Stormy Daniels - Σε μια ιστορική στιγμή ντροπής για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής...


 Σε μια ιστορική στιγμή ντροπής για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε «αθώος» και στις 34 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν περί παραποίησης επαγγελματικών εγγράφων, σε μια κατάμεστη δικαστική αίθουσα του Manhattan, και αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς εγγύηση, μέχρι τη δίκη.

Το κατηγορητήριο, το πρώτο εναντίον πρώην προέδρου, αποσφραγίστηκε, σε μια σύντομη διαδικασία ενώπιον του δικαστή Juan Merchan. Η διαδικασία κράτησε περίπου δύο ώρες και ολοκληρώθηκε στις 22:30 (ώρα Ελλάδος), οπότε ο πρώην πρόεδρος και η συνοδεία του μετέβησαν στο αεροδρόμιο La Guardia για να επιστρέψει στη Φλόριντα.

Η παραποίηση επαγγελματικών εγγράφων είναι κακούργημα, σύμφωνα με το δίκαιο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, αλλά οι προβλεπόμενες ποινές είναι από τις πιο ελαφριές, με μέγιστη τα τέσσερα χρόνια για κάθε αδίκημα.

Το κατηγορητήριο

Στο κατηγορητήριο κατά του Trump αναφέρεται ότι ο τέως πρόεδρος συμμετείχε σε συνωμοσία για την υπονόμευση της ακεραιότητας των εκλογών του 2016. Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Trump συμμετείχε σε σχέδιο για την απόκρυψη πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης μιας παράνομης πληρωμής 130.000 δολαρίων προς την πορνοστάρ Stormy Daniels, που ζητήθηκε από τον κατηγορούμενο για να αποκρύψει τις αρνητικές πληροφορίες που θα έβλαπταν την εκστρατεία του.

Ο λόγος που διέπραξε το έγκλημα της παραποίησης επιχειρηματικών αρχείων ήταν εν μέρει για να «προωθήσει την υποψηφιότητά του», υποστηρίζεται στο κατηγορητήριο. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Trump και οι δικηγόροι του μπορούν να εξετάσουν πλήρως την έκταση των κατηγοριών εναντίον του και τι πρέπει να αποδείξουν οι εισαγγελείς στη δίκη.

Διαμαρτυρίες

Την ίδια στιγμή, υποστηρικτές και επικριτές του πολιτικού είναι συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο στο Manhattan. Οι διαφωνούντες με τον Trump τον κατηγορούν ότι είπε ψέματα, ενώ υποστηρικτές του κυματίζουν σημαίες με το όνομα του πρώην προέδρου παιανίζοντας «Trump ή θάνατος».

Η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής από την Τζόρτζια Taylor Green, η οποία επιμένει στον ισχυρισμό ότι ο Trump κέρδισε τις εκλογές του 2020, έκανε μια σύντομη εμφάνιση έξω από το δικαστήριο. Είχε υποσχεθεί ότι θα τεθεί επικεφαλής μιας διαδήλωσης της Λέσχης Νέων Ρεπουμπλικάνων της Νέας Υόρκης.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πατριώτες υποστηρικτές του Trump που βρίσκονται σήμερα εδώ» είπε στο πλήθος. Σε μια χαοτική σκηνή, μίλησε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια μπήκε γρήγορα σε ένα αυτοκίνητο και απομακρύνθηκε, καθώς οι αντιδιαδηλωτές την αποδοκίμαζαν και οι υποστηρικτές του Trump σφύριζαν επιδοκιμαστικά.

54381f319bf5466b9ccfea14cde2b53b.jpg

Η Stormy Daniel «τρολάρει» τους οπαδούς του Trump που την βρίζουν και προκαλεί πανικό

H πορνοστάρ Stormy Daniel χλεύασε τους οπαδούς του 76χρονου τέως προέδρου που τη βρίζουν για τη σύλληψή του και… προκάλεσε πανικό στα social media.

«Όλοι συνεχίζετε να με λέτε “κάδο σπέρ@@@τος” σαν να είναι κάτι κακό (emoji κλαίω από τα γέλια). Είναι σίγουρα πιο διασκεδαστικό να είμαι κάτω από τον σέξι άντρα μου, αντί να είμαι υπό κράτηση» αντέδρασε η πορνοστάρ στο Twitter.

34 κατηγορίες

Προηγουμένως, η εισαγγελία του Manhattan άσκησε δίωξη εναντίον του Trump για 34 κατηγορίες επιχειρηματικής απάτης. Ο Trump, σχολιάζοντας την κατάσταση, χαρακτήρισε τις κατηγορίες εναντίον του πολιτική δίωξη και παρέμβαση στις εκλογές στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία.

Παράλληλα, αποκάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες «χώρα του τρίτου κόσμου». Ο πρώην πρόεδρος τόνισε ότι δεν μπορεί να υπολογίζει σε μια δίκαιη δίκη στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, κάλεσε τους υποστηρικτές του να διαμαρτυρηθούν εάν κατηγορηθεί.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κατηγόρησε τον εισαγγελέα του Manhattan Alvin Brag για άνευ προηγουμένου κατάχρηση εξουσίας. Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron de Santis, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κύριους αντιπάλους του Trump στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών των ΗΠΑ το 2024, είπε ότι η πολιτεία δεν θα διευκολύνει την έκδοση του πρώην αρχηγού του κράτους, δεδομένων των αμφισβητούμενων γεγονότων που αφορούν την υπόθεση.

«Ουάου, θα με συλλάβουν»

«Κατευθυνόμενος προς το Κάτω Μανχάταν, το Δικαστικό Μέγαρο. Φαίνεται τόσο ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΟYΑΟΥ, θα ΜΕ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ» έγραψε ο Trump σε ανάρτηση στην πλατφόρμα του κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, καθώς κατευθυνόταν με την αυτοκινητοπομπή του στο δικαστικό μέγαρο.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό συμβαίνει στην Αμερική. MAGA!» (σ.σ MAGA – Κάντε την Αμερική Μεγάλη Ξανά). Θα δηλώσει αθώος, ενώ θα «απευθυνθεί στο έθνος» για την υπόθεση όταν επιστρέψει στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριδας.

Ο Trump χαρακτήρισε «πολύ άδικο» το γεγονός ότι θα προσαχθεί στο Manhattan, «όπου ορισμένες περιοχές ψήφισαν 1% Ρεπουμπλικάνους» και πρότεινε να μεταφερθεί η υπόθεση στο γειτονικό Στάτεν Άιλαντ, μια «πολύ δίκαιη και ασφαλή τοποθεσία» που είναι πιο φιλικά διακείμενη προς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ αναμένεται ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου μετά την απαγγελία κατηγοριών. Ο Τραμπ θα επιστρέψει στη Φλόριντα και θα μιλήσει από την κατοικία του, στο Μαρ-α-Λάγκο, στις 03.15 της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις