Σάββατο 22 Απριλίου 2023

«Ο κύβος ερρίφθη»: Προκηρύχθηκαν επισήμως εκλογές για τις 21 Μαΐου - το μήνυμα Μητσοτάκη

 


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε τη διάλυση της Βουλής από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Α.Σακελλαροπούλου και την επίσημη προκήρυξη των εκλογών για τις 21 του επόμενου μήνα.

Κατόπιν, το σχετικό προεδρικό διάταγμα θα θυροκολληθεί, ώστε να υπογραφεί από το υπουργικό συμβούλιο και θα ξεκινήσει επίσημα η προεκλογική περίοδος.

«Καλημέρα. Κυρία πρόεδρε έχω τη χαρά να σας παραδώσω τη πράξη υπουργικού συμβουλίου με την οποία εισηγούμαστε διάλυση βουλής και προκήρυξη εκλογών σε τέσσερις εβδομάδες από τώρα αυτό επιτάσσει το άρθρο 41 επί της ουσίας η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει θητεία της όπως είχαμε πει ότι πρέπει να γίνει αυτό επιτάσσει η θεσμική συνέχεια του κράτους.

Οι εκλογές είναι γιορτή δημοκρατίας για να υπάρξει μια γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων και οι πολίτες να κρίνουν με νηφαλιότητα μακριά από τοξικότητες και ακραίες συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν στο γενικότερο κλίμα και δεν είναι εναρμονισμένες με κοινωνία.

Η εκλογική περίοδος να γίνει εφαλτήριο για μέγιστη συμμετοχή. Ειδικά η νέα γενιά και τα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά η συμμετοχή στις εκλογές είναι ένα στοίχημα για όλους μας και να συμμετέχουν στις αποφάσεις για το δικό τους μέλλον παρά να επιλέξουν τη αποχή. Το διάταγμα για διάλυση της Βουλής θα θυροκολληθεί σήμερα το απόγευμα» είπε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε τον φάκελο με τις υπογραφές του υπουργικού συμβουλίου και ευχήθηκε «να έχουμε μια ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο».

Ο κύβος ερρίφθη και πλέον όλοι αναμένουν την πολιτική κίνηση στον χώρο της Δεξιάς που θα ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς

--------

Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 21ης Μαΐου τα κομματικά επιτελεία μετά την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου σήμερα, καθώς ο πρωθυπουργός εισηγήθηκε το πρωί στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προκήρυξη των εκλογών και τη διάλυση της Βουλής.

Ακολούθησε μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες κατά το οποίο παρουσίασε για πολλοστή φορά μια ειδυλλιακή εικόνα για τη θητεία της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζοντας ότι «η χώρα μας από ουραγός είναι, ήδη, πρωταγωνιστής στην Ευρώπη. Παρουσιάζει δυναμικό ρυθμό ανάπτυξης αλλά και τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας και του δημόσιου χρέους στην ήπειρο. Καταγράφοντας, παράλληλα, συνεχή ρεκόρ σε επενδύσεις, εξαγωγές αλλά και έσοδα από τον τουρισμό της».

Ο πρόεδρος της δεξιάς παράταξης, που έχει επενδύσει στις τοξικές επιθέσεις κατά της αντιπολίτευσης, ζήτησε να «μείνουμε ενωμένοι, μακριά από τα ψέματα, τη λάσπη και τα άδεια συνθήματα που θα μας πολιορκήσουν ξανά» και προέταξε ως εθνική αναγκαιότητα την πολιτική σταθερότητα γιατί «η τροχιά της προόδου μόνος δρόμος για την πατρίδα. Άρα και καθοριστικό κριτήριο για την ψήφο μας αύριο».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε προκλητικά ότι η πνιγμένη στα σκάνδαλα κυβέρνησή του αντιμετώπισε επιτυχώς τις «αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις που πέρασε και ξεπέρασε αυτά τα χρόνια η πατρίδα μας: πρώτα, τις μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο. Μετά, την παγκόσμια πανδημία. Αργότερα, τον πόλεμο στην Ουκρανία. Την ενεργειακή έκρηξη και τη διεθνή ακρίβεια. Και, καθημερινά, τις εθνικές προκλήσεις ενός απρόβλεπτου γείτονα όπως η Τουρκία. Απέναντι σε όλα αυτά, η οικονομία και η κοινωνία μας έμειναν όρθιες. Και όχι μόνο».

Σε συνεχείς αναφορές στο οικονομικό πεδίο, για νοικοκυριά, εργαζόμενους και επιχειρήσεις έκανε λόγο για μειώσεις φόρων και εισφορές, δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας, αυξήσεις στις συνάξεις και στον βασικό μισθό. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι οι μισθοί στη χώρα μας παραμένουν χαμηλοί.

Και προέβη σε σειρά υποσχέσεων για την... επόμενη τετραετία προκειμένου να ζητήσει την ψήφο των πολιτών. «Μένουν να γίνουν πολλά περισσότερα» είπε και ισχυρίστηκε ότι ένα κόμμα που κατάφερε ισχυρά πλήγματα στο ΕΣΥ και τα Πανεπιστήμια έχει ως προτεραιότητα να γιατρευτούν οι πληγές της δημόσιας υγείας, να βρουν μεγαλύτερη φροντίδα οι νέοι και να καταστεί πιο αποτελεσματικό το κράτος.  

«Η Ελλάδα πρέπει επίσης να εδραιωθεί ως γεωστρατηγική και ενεργειακή δύναμη. Θωρακίζοντας τα σύνορά της από το μεταναστευτικό αλλά και από κάθε άλλον κίνδυνο. Και δυναμώνοντας τη φωνή της, που πλέον ακούγεται παντού: στο αμερικανικό Κογκρέσο, στις Βρυξέλλες αλλά και σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες. Πιστέψτε με, γνωρίζω καλά τις δυσκολίες αλλά και τις επιτυχίες που είχαμε σε αυτό το πεδίο» πρόσθεσε αποσιωπώντας  όπως ήταν αναμενόμενο τις ευθύνες του για τις υποκλοπές, το δυστύχημα στα Τέμπη και άλλες σοβαρές υποθέσεις, που έκαναν διέσυραν τη χώρα μας διεθνώς.

Και όπως είχαν προαναγγείλει κυβερνητικές πηγές αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της εθνικής οικονομίας «12 φορές, ώστε η χώρα να βρίσκεται σήμερα πολύ κοντά στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Εξέλιξη που, με τη σειρά της, θα σημαίνει και φθηνότερο δανεισμό για την Ελληνική Δημοκρατία, για τις επιχειρήσεις αλλά και για τα νοικοκυριά μας».

«Ο εθνικός αυτός στόχος, σε συνδυασμό με την ανάγκη ισχυρής εκπροσώπησης του τόπου διεθνώς, επιβάλλουν πολιτική σταθερότητα σε ορίζοντα τετραετίας. Γι’ αυτό και συνιστά θέμα εξαιρετικής σημασίας, σύμφωνα με το άρθρο 41 του Συντάγματος. Γιατί η Ελλάδα χρειάζεται καθαρή προοπτική στην πορεία της και καθαρές λύσεις στην ηγεσία της» σημείωσε.

Αναλυτικά όλο το μήνυμα του πρωθυπουργού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις