Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 21ης Μαΐου


 Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει το Σάββατο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατόπιν θα προκηρυχτούν επισήμως οι εκλογές με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής, την προκήρυξη των εκλογών και την ημερομηνία συγκρότησης της νέας Βουλής.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων στην εξουσία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί στις 11.00 με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και κατόπιν θα προκηρυχτούν επισήμως οι εκλογές με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής, την προκήρυξη των εκλογών και την ημερομηνία συγκρότησης της νέας Βουλής.

Με τις εκλογές να πλησιάζουν, με απόφαση του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας 'Ακης Σκέρτσος αναλαμβάνει την αρμοδιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου ενώ η έως τώρα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, αναλαμβάνει τη θέση Συμβούλου σε Διεθνή Θέματα και σχέσεις με Διεθνή ΜΜΕ.

Ο Άκης Σκέρτσος αντικαθιστά τον Γιάννη Οικονόμου καθώς ο δεύτερος λόγω της υποψηφιότητάς του στη Φθιώτιδα θα έχει περιορισμό εμφανίσεων στα ΜΜΕ.

Παράλληλα, αναμένεται και η αντικατάσταση –όπως είθισται– του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη από υπηρεσιακό υπουργό.


Περιοδείες Μητσοτάκη - Τσίπρα

Στο μεταξύ, η πολιτική αντιπαράθεση και η σύγκρουση των διαφορετικών στρατηγικών και των διλημμάτων κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αναμένεται τις επόμενες μέρες να κορυφωθούν.

Το Σάββατο ο Κυρ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στα Χανιά, όπου θα έχει στις 7 το απόγευμα ανοιχτή προεκλογική ομιλία στο Παλιό Λιμάνι, ενώ και την Κυριακή θα συνεχίσει τις προεκλογικές του εμφανίσεις στην Κρήτη.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, το Σάββατο θα επισκεφθεί τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής και τη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Στις 10:30, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην αγορά, στα Νέα Μουδανιά και θα συνομιλήσει με τους πολίτες. Στις 18:30 θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Brunch Box, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις